Președintele Iohannis pe bicicletă, în „Vinerea verde”
Președintele Iohannis pe bicicletă, în „Vinerea verde”

Președintele Iohannis pe bicicletă. Președintele României a venit la Cotroceni pe bicicletă, în „Vinerea verde”, campanie susținută în ultimele săptămâni de mai mulți demnitari.

Îi încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos. Este sănătos și decongestionează traficul. Un pic de ploaie nu a dăunat nimănui”, a spus șeful statului.

Președintele Iohannis pe bicicletă. „Am venit astăzi cu bicicleta la birou, fiindcă vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, o campanie care a început acum câteva săptămâni și pe care o găsesc foarte bună. Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Avem extrem de mult trafic auto în orașele noastre și îi încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos. Este sănătos și decongestionează traficul. Mersul pe bicicletă este o alternativă excelentă. Cred că între timp toată lumea știe, mersul pe bicicletă este foarte sănătos. Te miști mult mai ușor în trafic și în realitate ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală, iar un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui, deci chiar și pe o vreme de-asta se poate merge perfect cu bicicleta”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit B1TV.

Președintele Klaus Iohannis a mai menționat că inclusiv transportul public în comun este „o alternativă care trebuie luată în seamă, dar aici și autoritățile au mult de lucru”.

„Încercați să lăsați mașina personală acasă, veniți pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public. Merită, fiindcă astfel vom reduce poluarea în orașele noastre și întreaga mișcare în oraș va fi mai relaxată și mai plăcută, nemaivorbind de beneficiile pentru sănătatea fiecăruia când ne mișcăm un pic”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă este bine „după acest maraton”, președintele Klaus Iohannis a explicat: „Nu e un maraton, e o distanță simplă, modestă, de maxim o jumătate de oră”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *