Examenele naționale s-ar putea desfășura cu supraveghetori vaccinați
Examenele naționale s-ar putea desfășura cu supraveghetori vaccinați

Examenele naționale s-ar putea desfășura cu supraveghetori vaccinați, spune ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, iar sumele plătite profesorilor care corectează lucrările și supraveghează elevii ar putea fi mai „atractive”.

Aproape jumătate din profesori și personalul didactic s-au vaccinat până acum. Din totalul de 350.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, aproape 153.000 s-au vaccinat, el arătând că sunt „foarte mulţi colegi” care nu ştiu să se programeze, a precizat Sorin Cîmpeanu.

De mai bine de două săptămâni, progresele sunt foarte lente, tocmai de aceea ne mobilizăm. Ieri am avut o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari judeţeni şi inspectorii generali adjuncţi în care am solicitat ca element de sprijin fiecare şcoală să desemneze o persoană care să acorde asistenţă tehnică pentru înscrierea în platforma de vaccinare a celor care doresc acest lucru. Am constatat că sunt foarte mulţi colegi care – tot vorbim de digitalizare şi de predarea online – care au dificultăţi în a se înscrie într-o platformă şi nu sunt doar în mediul rural. Aceşti colegi care au dificultăţi trebuie să fie asistaţi de persoane care sunt capabile să facă acest lucru şi am solicitat ca în fiecare şcoală să fie desemnată o astfel de persoană”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi seară, la Digi24.

Oficialul a mai adăugat că nu are „absolut nicio explicaţie pentru această reticenţă” și a precizat că a primit somaţii pentru a renunţa la campania „Vaccinare şi testare pentru învăţare”, care a fost iniţiată în ţară şi care mai are de ajuns în nouă judeţe.

Ministrul Educaţiei a anunţat că ia în calcul ca profesorii care doresc să fie supraveghetori la examenele naționale din acest an să primească sume comparabile celor pentru ore remediale – 100 de lei brut – însă să nu poată intra ca supraveghetori decât cei vaccinaţi.

La examenele naţionale vom avea nevoie de supraveghere şi s-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere. Iar pentru a intra în sală să supraveghezi elevi care dau examenele de Evaluare Naţională sau de Bacalaureat cred că este corect din partea autorităţilor să pună condiţia de a intra doar acei profesori care sunt vaccinaţi. Am dat un exemplu de elemente pe care putem să le avansăm pentru a motiva, impulsiona o decizie corectă de vaccinare”, a precizat Cîmpeanu.

Cu toate acestea, Sorin Cîmpeanu a adăugat că „nimeni nu este absurd să impună vaccinarea dacă există contraindicaţii medicale”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *