Când poți da jos masca de protecție. Guvernul a stabilit când poate fi dată masca jos atunci când ne aflăm în aer liber. Desigur, se poate renunța la protecție doar pentru o scurtă perioadă de timp și în anumite condiții, reglementate de hotărârea CNSU de luni.

Când poți da jos masca de protecție. În localitățile și județele unde masca este obligatorie, respectiv rata de incidență a infectărilor este mai mare de 3 la mie, sunt prevăzute câteva excepții de la portul măștii în public, în aer liber. Mai exact, persoanele care consumă băuturi și mâncare pe terase, precum și cei care fumează pot să își dea masca jos. De asemenea, persoanele care practică activități sportive individuale nu sunt obligați să poarte masca, în anumite condiții, potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă.

„Art. 2 Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se realizează începând cu data emiterii hotărârii.

Art. 3 În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *