Image default
Actualitate

Când se poate renunța la masca de protecție, afară. CNSU a stabilit excepțiile

Când poți da jos masca de protecție. Guvernul a stabilit când poate fi dată masca jos atunci când ne aflăm în aer liber. Desigur, se poate renunța la protecție doar pentru o scurtă perioadă de timp și în anumite condiții, reglementate de hotărârea CNSU de luni.

Când poți da jos masca de protecție. În localitățile și județele unde masca este obligatorie, respectiv rata de incidență a infectărilor este mai mare de 3 la mie, sunt prevăzute câteva excepții de la portul măștii în public, în aer liber. Mai exact, persoanele care consumă băuturi și mâncare pe terase, precum și cei care fumează pot să își dea masca jos. De asemenea, persoanele care practică activități sportive individuale nu sunt obligați să poarte masca, în anumite condiții, potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă.

„Art. 2 Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se realizează începând cu data emiterii hotărârii.

Art. 3 În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.”

Related posts

Nelu Tătaru explică regulile folosirii măștii după relaxarea din 15 iunie

Hotărâre CNSU: Ce reguli trebuie să respecte votanții în ziua alegerilor parlamentare

Andrada Ionescu

Când NU trebuie purtată masca în public, a explicat profesorul Alexandru Rafila

Constantinescu Gabriel

2 comments

Măști neconforme a găsit ANPC în mai multe controale derulate 27 noiembrie 2020 at 12:20

[…] luate de ANPC în cazul companiilor care vindeau măști […]

Reply
Masca nu e obligatorie în spațiile publice, a decis joi Curtea de Apel 24 decembrie 2020 at 16:39

[…] Folosirea măștii de protecție în spațiile publice închise a devenit obligatorie încă din luna mai, odată cu trecerea din starea de urgență în starea de alertă. Din noiembrie însă, pe fondul creșterii numărului de infectări cu coronavirus, autoritățile au extins obligația și în cazul spațiilor publice deschise. […]

Reply

Leave a Comment