Marcel Ciolacu a fost amendat după participarea la o masă mare
Actualitate

Varianta lui Marcel Ciolacu, amendat de poliție după cheful de la Sărata Monteoru, demontată de un martor

Marcel Ciolacu a fost amendat după participarea la o masă mare alături de colegi și apropiați într-un restaurant din Sărata Monteoru, Buzău. Liderul PSD susține că au fost 10 persoane la masă pentru doar câteva minute, încălcând regulile sanitare și acuză poliția că a luat măsuri pe criterii politice. Un martor din restaurant susține că Ciolacu nu spune adevărul.

Social-democrații Marcel Ciolacu și Mihai Tudose și-au petrecut sâmbătă seara cu bună dispoziție, fără distanțare fizică și cu încălcarea regulilor. Din imaginile apărute în presă se vede că la masa la care stăteau cei doi politicieni erau în total 11 persoane. Potrivit legii, la o masă în interiorul unui local au voie cel mult șase persoane, dacă acestea nu fac parte din aceeași familie.

După ce evenimentul a devenit public, Marcel Ciolacu a reacționat cu un mesaj pe pagina de Facebook alături de care a postat imaginea cu membrii Guvernului surprinși în momentul în care nu respectau restricțiile, de ziua premierului. Președintele PSD a susținut că sâmbătă seara se afla cu familia la un restaurant, iar ulterior au venit și alți colegi, încălcând restricțiile doar câteva minute. „De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți”, a afirmat liderul PSD.

„Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu, după ce a fost amendat.

Marcel Ciolacu a explicat că „județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute.”

„Au tras draperiile, au încuiat ușa restaurantului, au stins lumina”

Un martor a povestit însă pentru Digi24 că lucrurile nu stau chiar așa cum a spus Ciolacu.

„Inițial întâlnirea a avut loc la una din mesele de pe terasă. Mihai Tudose a venit al treilea sau al patrulea și au stat afară o perioadă și abia după-aia au intrat cu toții înăuntru. Deci, în momentul în care au fost în jur de 10 persoane afară s-au mutat înauntru, au stat cel puțin o oră, cât am mai stat eu pe terasă. Șeful locației îi însoțea, inițial la masa de afară și apoi a intrat cu dânșii. După ce și-au dat seama că au fost pozați, au tras draperiile, au încuiat ușa restaurantului, au stins lumini și ne-am simțit ostilizați”, a declarat martorul ocular.

Marcel Ciolacu a fost amendat. Cuantumul celor 11 sancţiuni contravenţionale aplicate de poliție în urma verificărilor se ridică la 21.000 de lei, a anunțat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Related posts

Marcel Ciolacu: Mai mult ca sigur toată România va intra din nou în stare de urgenţă şi în carantină

Andrada Ionescu

Marcel Ciolacu anunță că testele COVID ale colegilor săi de partid sunt negative

Andrada Ionescu

Eliminarea pensiilor speciale va fi discutată în sesiune extraordinară a Parlamentului. Marcel Ciolacu a cedat solicitării PNL

Constantinescu Gabriel

Laura Vicol, avocata Alinei Bica, pe listele PSD la parlamentare. Ce spune Marcel Ciolacu

Andrada Ionescu

Marcel Ciolacu: „Propagandă mincinoasă, asta face Iohannis! Plafonați cazurile pentru că nu testați”

Andrada Ionescu

Cîțu: am evitat un dezastru economic

Alina Angelescu

2 comments

Marcel Ciolacu a dezvăluit cine l-a fotografiat fără mască la restaurantul din Buzău, alături de 10 persoane - Lumea Politică 30 octombrie 2020 at 18:30

[…] ”Mi-am cerut și scuze. A greși este omenește, a persevera e prostește. Cel mai rău îmi pare de exemplul pe care l-am dat și de situația în care mi-am pus propria familie”, a mai spus președintele PSD. […]

Reply

Leave a Comment