Circulația pe timp de noapte ar putea fi restricționată a spus Orban
Circulația pe timp de noapte ar putea fi restricționată a spus Orban

Circulația pe timp de noapte ar putea fi restricționată ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, dar autoritățile vor aștepta dacă această măsură are efect în țările europene care au adoptat-o, a spus premierul Ludovic Orban. Restricția îi vizează îndeosebi pe tineri care obișnuiesc să se adune la petreceri private, a explicat premierul.

„Când vom avea ceva de anunțat pe tema asta, vom anunța. Deocamdată vrem să vedem efectele în alte țări, unde se aplică măsura. Știm că această restricționare afectează mai puțin populația matură. În special adolescenții sunt cei care sunt activi după ora 23.00. Dar să vedem efectele în alte țări”, a spus Orban, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor.

„Pe de altă parte, să vedem efectul măsurilor pe care deja le-am luat, care sunt măsuri importante – trecerea învățământului în sistem online, portul obligatoriu al măștii, închiderea teatrelor, cinematografelor, restaurantelor. Sunt măsuri care reduc interacțiunea socială și care, considerăm noi, vor genera efecte. De altfel, se vede la București că deocamdată suntem pe un platou, nu a mai crescut numărul de cazuri”, a adăugat Ludovic Orban, potrivit Digi24.

Orban a spus că petrecerile private s-au dovedit a fi principala sursă de infectare cu COVID-19, conform rezultatelor anchetelor epidemiologice.

„Știți că am luat decizia de a nu mai permite organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive, sărbătoriri în spații de evenimente sau restaurante, pentru că pe primul loc ca și cauză a infectării erau aceste evenimente, în anchetele epidemiologice. Sigur că se mai pot organiza, dar numai în spații private. Sfatul nostru este să se abțină inclusiv tinerii, adolescenții, să participe la astfel de petreceri private”, a adăugat premierul.

Circulația pe timp de noapte ar putea fi restricționată. Orban a spus, sâmbătă, că este în evaluare o eventuală decizie privind restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza pandemiei de SARS-CoV-2.

„Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a spus Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *