Când să mergi la spital COVID. Raed Arafat a explicat momentul critic
Când să mergi la spital COVID. Raed Arafat a explicat momentul critic

Când să mergi la spital COVID. Raed Arafat a explicat care este momentul critic care trebuie să te determine să mergi la spital atunci când ești infectat cu COVID, în condițiile în care, spune el, terapiile intensive sunt pline de oamenii care au stat acasă până în ultimul moment și au ajuns în camerele de gardă în stare gravă.

Dacă doar stau acasă și nu consultă doctorii, boala ar putea evolua până într-un stadiu în care va fi extrem de greu de tratat. „Dacă încep simptomele și începi să fii cu oxigenarea la 92-93%, e un moment deja limită”, a mai susținut șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Șeful DSU a insistat că persoane care primesc rezultat pozitiv al testului COVID trebuie să ia legătura cu medicul de familie, să ceară ajutorul și să urmeze tratamentul. Dacă evită să facă aceste lucruri, boala ar putea avansa până la un stadiu în care va fi extrem de greu de tratat.

Când să mergi la spital COVID. „Ce observăm în ultima perioadă, și e o caracteristică a perioadei, e că multă lume stă acasă până e chiar într-o stare gravă și apoi sună la 112 repede, că nu mai pot respira și pulsoximetria arată 80% și de aici presiunea e și mai mare pe sectorul sanitar. Asta spun colegii noștri de la spitale.

Dacă ești pozitiv, trebuie să consulți medicul de familie imediat, apoi să te consulți după asta dacă trebuie să ajungi la spital, dacă trebuie să primești anumite medicamente, nu medicamente prescrise de anumite persoane neavizate, ci de medicii care au experiență în domeniu.

Orice persoană care e pozitivă trebuie să anunțe și să fie monitorizată foarte atent, că dacă încep simptomele și începi să fii cu oxigenarea la 92-93% e un moment deja limită în care trebuie să fii tratat, altfel boala devine greu de tratat”, a explicat Raed Arafat luni seară, la B1 TV.

Posibilitatea efectuării testelor antigen rapide în farmacii, măsură luată în calcul la Ministerul Sănătății, „va ajuta clar la descoperirea celor pozitivi, ca să se carantineze la domiciliu. Clar dacă se fac testele, trebuie raportate și să fie un mecanism”, a declarat Arafat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *