George Simion la proteste. Deputatul AUR George Simion
George Simion la proteste. Deputatul AUR George Simion

George Simion la proteste. Deputatul AUR George Simion s-a aflat în mijlocul protestatarilor și a explicat că măsurile guvernului împotriva răspândirii coronavirusului sunt considerate inutile.

George Simion se așteaptă să fie amendat. „Am fost în piață până la ora 10:45, am protestat. Nu mi-au dat amendă, probabil o să îmi dea. Am fost alături de alte mii de oameni la un protest. Mi-am exercitat dreptul la protest. Am încălcat aceste restricții împotriva cărora am protestat”, a declarat George Simion, într-o emisiune B1TV,

Copreședintele AUR s-a arătat de părere că „inclusiv legea poate fi pusă sub semnul întrebării atât timp cât se dă prin Hotărâre de Guvern care nu trece prin Parlament”.

„Inclusiv democrația, în timp de pandemie, este suspendată. Nu considerăm că este normal. Există și oameni care sunt sceptici și care țin mult la libertățile lor personale, la libertatea de mișcare, la dreptul la educație – și acestea sunt drepturi. Bineînțeles, și dreptul la sănătate este un drept, dar cred că se va rezolva această problemă odată ce a început vaccinarea, niște milioane de români s-au vaccinat, nu mai au de ce să se teamă”, a mai spus deputatul.

George Simion la proteste. Întrebat dacă nu cumva mulți dintre cei ieșiți în stradă nu cred în eficiența vaccinului anti-COVID-19, a măștii sau a restricțiilor, George Simion a răspuns: „Este dreptul lor. Este dreptul lor de a ieși în stradă, de a circula liber, de a-și exercita libertatea de expresie și cred că de asta avem o Constituție, de asta avem niște libertăți, niște drepturi, pentru a ni le exercita. Nu trebuie să fim puși la colț și desemnați pericolul numărul 1”.

„Mai degrabă m-aș uita către Guvernul care a condus România în ultimul an, m-aș uita ce măsuri a luat și dacă aceste măsuri au fost eficiente, pentru că populația nu mai are răbdare cu ei tocmai pentru că au dovedit că nu știu să comunice și măsurile pe care le-au luat, cu închiderea noastră în case, s-au dovedit la fel, ineficiente, au dovedit că nu produc rezultate, cazurile au explodat, la fel cum acum vor să închidă magazinele și să ne închidă în case de la ora 6. Lucrul acesta s-a întâmplat în Franța și numărul de cazuri a explodat și în Franța”, a continuat el.

Referitor la posibilitatea ca protestele anti-restricții să conducă la creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în Capitală, copreședintele AUR a explicat: „Poate, nu știm, dar noi totodată credem că nu s-a anulat sau nu s-a dat o hotărâre de Guvern care să anuleze democrația. Cred că românii mai au libertatea de exprimare”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.