Capacitatea de testare în București va fi crescută de la 800 de teste pe zi la 1.600, a anunțat primarul Capitalei, Gabriela Firea. În ședința de consiliu local s-a aprobat cumpărarea a încă 5 aparate de testare Real Time PCR și 7 extractoare.

Aparatele destinate testelor pentru coronavirus sunt achiziționate în cadrul programului „Testarea continuă” care are prevăzut un buget de 550.000 de euro, a anunțat joi Gabriela Firea pe contul ei de Facebook.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță faptul că vor fi achiziționate încă 5 aparate PCR și 7 extractoare, ceea ce va însemna dublarea capacității de testare în Capitală de la 800 de teste pe zi la 1600 de teste pe zi.

„Dupa cum bine stiti, inca din luna martie a acestui an, am cumparat 5 aparate Real Time PCR si extractoare, pentru spitalele Dr. Victor Gomoiu, Dr. Victor Babeș, Spitalul Sfanta Maria si Institutul de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș.

Pentru ca ne dorim sa venim in sprijinul bucurestenilor si a putea realiza cat mai multe teste in vederea unor diagnosticări rapide, achizitionam inca 5 Aparate Real Time Multiplex PCR și 7 Sisteme Extracție Automate Acizi Nucleici, pentru spitalele Colentina, Spitalul „Carol Davila”, Spitalul Dr. Victor Babeș, Colțea și Spitalul Clinic de Ortopedie Foisor.

Cu aceste aparate, vom putea creste capacitatea de testare de la 800 de teste pe zi la 1.600 de teste” a scris Gabriela Firea.

Primarul capitalei a explicat ce programe are municipalitatea în derulare în contextul măsurilor luate împotriva răspândirii coronavirusului.

„Bugetului proiectului „Testarea continuă”, asigurat de ASSMB, este de aproximativ 550.000 de euro.

În acest moment, Primăria Capitalei, prin ASSMB, derulează patru proiecte de testare care vin în sprijinul bucureștenilor: „Testăm pentru București”, „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”, programul „Pentru cei care nu stau acasă” si „Vacanța 2020”, partea a-II-a a proiectului „Testăm pentru București” a precizat Gabriela Firea

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.