Carantina de noapte. Președintele Klaus Iohannis a răspuns dacă se are în vedere ridicarea restricțiilor de circulație în timpul nopții, pe măsură ce campania de vaccinare evoluează și numărul cazurilor noi de coronavirus scad.

Carantina de noapte.Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine și dacă ne vaccinăm, și deocamdată pot să spun că merge bine campania, avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce, deci dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese, din păcate încă prea mulți mor de această boală, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus. Comitetul Național evaluează permanent, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică fac propuneri și veți vedea că ușor-ușor se atenuează câte o măsură, pe urmă începem să renunțăm la anumite măsuri, până când, în final, ieșim din pandemie și ne reluăm viața normală”, a adăugat Klaus Iohannis.

Președintele României, care a venit vineri pe bicicletă la Palatul Cotroceni, în campania „Vinerea Verde” s-a folosit de întâlnirea cu presa pentru a convinge românii să se vaccineze, subliniind că aceasta este singura cale de a ieși din pandemie.

Șeful statului a vorbit și despre relaxarea restricțiilor de protecție sanitară, ocazie cu care a precizat că, pe măsură ce proporțiile crizei sanitare se reduc, măsurile anti-coronavirus vor fi ridicate gradual, relatează B1TV.

Fără vaccinare, nu putem să ieșim din pandemie, este foarte clar. Calea de ieșire din pandemie este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat din capul locului în campania pro-vaccinare. Voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii, voi face afirmații publice, precum astăzi. Dragi români, mergeți și vă vaccinați!”, a declarat Klaus Iohannis.

„Pe măsură ce pandemia se reduce, deci dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese, din păcate încă prea mulți mor de această boală, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus”, a mai spus șeful statului, vineri dimineață.

Întrebat ce variante de rezervă există în cazul în care nu se atinge procentul de 70% din populație vaccinată anti-COVID-19, președintele Klaus Iohannis a explicat: „Dragii mei, nu există varianta de rezervă, asta este vestea tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin, ne vaccinăm, ieșim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia se va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală și nu cred că cineva își dorește așa ceva”.

De la debutul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, în România au fost administrate 4,5 milioane de doze, la un număr de total de 2,86 milioane de persoane, dintre care 1,71 milioane au primit inclusiv rapelul, arată cele mai recente date oficiale.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *