Bogdan Drăghici Margareta Costea

Bogdan Drăghici, sinucigașul de la Ambasada Rusiei are un trecut zbuciumat care s-a împletit tumultos cu politica. El a fost la un moment dat șef al unei instituții importante din Ministerul Afacerilor Interne.

Conflict cu soacra lui Mircea Geoană

Bogdan Drăghici era directorul Institutului Național de Administrație. Era anul 2005 și Drăghici fusese numit acolo de Partidul Democrat Liberal. Din această poziție el a intrat în conflict cu Margareta Costea.

Femeia dorea ca institutul să colaboreze cu Scoala Postuniversitara de Afaceri Romano-Americana. Ea era prorector la instituția de învățământ superior și a fost acuzată de Bogdan Drăghici că face presiuni asupra sa pentru a aplica un protocol care nu se găsea în arhivele instituției publice.

Conflictul avea o miză uriașă. Funcționarii publici erau obligați să facă unele cursuri și să dea o serie de examene la Institutul Național de Administrație pentru a promova în carieră.

„Scoala Postuniversitara de Afaceri Romano-Americana este o fundatie la care director este Marcel Dulhaneanu. Institutul de Administratie Publica si a Afacerilor este un proiect finantat din Statele Unite, in cadrul caruia functioneaza si Scoala de Afaceri Romano-Americana. Aici, Dulhaneanu este rector, fiind secondat de Margareta Costea.” scria Curentul în urmă cu 16 ani.

A acuzat-o pe soacra secretarului general adjunct al NATO de fals

Sinucigașul de la Ambasada Rusiei a dus conflictul la un alt nivel. După câteva luni în care s-a bălăcărit în presă cu Margareta Costea, Drăghici a trecut la atac. El a declarat că soacra lui Mircea Geoană a mințit atunci când a luat un certificat de revoluționar.

Bogdan Drăghici spunea în 2005 că infractiunile ar fi fost comise pentru ca Margareta Costea sa obtina un certificat de ranit in revolutia din decembrie 1989. Acuzațiile au fost făcute într-o conferință de presă la care au venit și mai mulți revoluționari care o susțineau pe Margareta Costea.

Bogdan Drăghici

Bogdan Drăghici simpatizant fervent al lui Băsescu

Numirea lui Bogdan Drăghici la conducerea INA a fost făcută cu sprijinul politic al Partidului Democrat. De altfel, directorul INA avea în birou un tablou cu Traian Băsescu. El susținea că Băsescu ar fi nașul fiicei sale, lucru care nu a fost confirmat din surse independente.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *