Cel mai mare porc din România are 600 de kilograme și încă mai crește
Cel mai mare porc din România are 600 de kilograme și încă mai crește

Cel mai mare porc din România are 600 de kilograme și încă mai crește, iar stăpânul îl vinde doar pe bani mulți. Proprietarul fermei din Prahova vrea 20.000 de lei pe Jardel, dar se desparte greu de el, așa că dacă nu primește acești bani, e dispus să-l mai lase la îngrășat. În aceste condiții, clienții nu prea dau năvală.

În cadrul unei ferme din Prahova trăiește Jardel, cel mai mare porc din România. Acesta cântărește 600 de kilograme, iar proprietarul îl vinde cu suma de 20.000 de lei, arată B1TV.

Prețul mult prea mare și kilogramele pe care le are porcul sunt motivele pentru care a luat decizia de a-l mai ține în fermă pe Jardel, spune proprietarul animalului, Dan Praf, din Vălenii de Munte.

Conform cântăririi făcute de Dan Praf, porcul are aproximativ 600 de kilograme. Acesta a decis că are de gând să îl crească atât cât sănătatea acestuia îi va permite: „Am hotărât să-l cresc atâta timp cât e sănătos și să văd ce rezultate voi avea, și cât de mare se va face”, a spus acesta.

Pentru a-l putea hrăni pe cel mai mare porc din România, proprietarul îi dă o găleată de aproximativ 4 kg cu mălai furajer. Acesta are grijă și de sănătatea porcului, îi face cură cu ouă pentru întărirea oaselor.

Jardel a devenit vedetă pe internet

Datorită prețului mult prea mare pe care proprietarul porcului îl cere, acesta nu are clienți, așadar el le prezintă urmăritorilor săi activitatea sa și postează fotografii și materiale video cu porcul pe rețelele de socializare.

Pe de altă parte, Dan Praf a menționat că nu are de gând să-l taie pentru că s-a atașat de el: „Nu intenționez să-l tai, intenționez să îl țin atâta timp cât îl țin picioarele. Este o bucată din mine și voi fi nevoit să sacrific alt porc”.

Fermierul din Prahova ar vrea chiar să repete experiența. Dan Praf susține că are ambiții mari și dorește ca următorul porc să fie și mai mare decât Jardel.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *