Masa de paște este mai scumpă decât în anii trecuți, cu certitudine
Masa de paște este mai scumpă decât în anii trecuți, cu certitudine

Masa de Paște este mai scumpă decât în anii trecuți, cu certitudine. Au constatat-o toți cei care au mers la piață sau în supermarketuri ca să cumpere cele trebuincioase pregătirii bucatelor tradiționale. Cel mai mult dintre toate alimentele necesare pregătirilor pentru masa de Paște s-au scumpit ouăle.

Totul, de la carnea de miel și până la ouă, brânza pentru pască, ori legume, este mai scump decât anul trecut.

În piețele din București carnea de miel a ajuns să coste între 40 și 45 de lei/kg, cu 17% mai mult decât în 2022.

Cel mai mult s-au scumpit ouăle. Dacă anul trecut un ou costa 0,80 lei, în prezent constă 1,20 lei, cu 35% mai mult, transmite B1TV.

Lactatele s-au scumpit și ele cu aproximativ 30%. Un litru de lapte costă acum 9 lei, iar un kilogram de telemea de oaie trece de 40 de lei.

De asemenea, pentru cei care își doresc un cozonac de 1 kilogram, vor trebui să scoată din buzunar 70 de lei, o creștere cu aproape 30% față de anul trecut.

Potrivit ultimelor date de la Institutul Național de Statistică, legumele s-au scumpit cu peste 23% într-un an, iar în cazul fructelor cu aproximativ 16 procente.

Astfel, un kilogram de roșii ajunge să coste acum 15 lei, unul de castraveți 20 de lei, iar o legătură de ceapă verde e aproximativ 2 lei.

Calculele arată că un coș de Paște ajunge la aproximativ 300 de lei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *