Întreţinerea a ajuns aproape triplă față de anul trecut iar mulți români care locuiesc la bloc nu își mai permit să plătească facturile la utilități. Numai în București, gigacaloria a crescut de la 164 la 346 de lei. Au început deja facturile mărite, dar vârfurile de plată sunt la aproximativ două luni de la perioadele cele mai friguroase, când costurile se regăsesc pe listele de întreținere ale asociațiilor de proprietari.

Bucureștenii sunt și cei mai revoltați, căci parte din ei au facturi uriașe de plătit, dar nici căldură nu primesc. Factura pentru apă caldă şi căldură la un apartament de 4 camere sare de 370 de lei, la 3 camere e de aproape 300 de lei, pentru o locuință mică e de 230 de lei, iar la o garsonieră depășește 150 de lei pe lună.

La un bloc anvelopat creşterea a fost undeva la 200%, pt căldură, doar pentru căldură iar asta înseamna de la o factură pe noiembrie 2021 de la 2.100 de lei la 4.300 de lei. Iar la un bloc neanvelopat de la o factură de 2.500 de lei a ajuns la 6.400 de lei. O creştere de 250%. Locatarii sunt puţin şocaţi”, a susținut Răzvan Stănescu, preşedinte de bloc, potrivit B1TV.

Mii de familii au și alte costuri în plus pentru, că din cauza avariilor repetate, au fost nevoiți să-și monteze boilere și să utilizeze calorifere electrice.

Constănțenii spun că n-au bani să plătească facturile la întreținere.

Constănțean: Jale? Jale!

Reporter: Cu ce plătiţi?

Constănțean: Nu avem, nu avem.

– Trebuie să o plătim că nu avem încotro. Se fac sacrificii ca să achităm la zi. Sunt preţuri mari, mai ales acuma, cum s-a mărit gigacaloria.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *