Deputatul Cătălin Drulă, liderul USR, a reacționat după explozia de pe șantierul Autostrăzii A7 de la Călimănești, cerând o anchetă rapidă și profesionistă privind acest incident. Patru oameni au murit, iar alți cinci au fost răniți în deflagrația care a avut loc pe șantierul autostrăzii, în noaptea de miercuri spre joi.

El a exprimat condoleanțe familiilor victimelor și a subliniat importanța unei anchete care să identifice cauzele acestei tragedii și să stabilească măsurile pentru a preveni incidente similare în viitor.

Tragice veștile din această dimineață de pe șantierul A7, cel mai mare proiect rutier din Europa pe PNRR. În primul rând, gândurile mele merg către victimele acestei explozii și familiile lor. În al doilea rând, cer o anchetă rapidă și profesionistă prin care să aflăm vinovații acestei tragedii și măsurile ca să nu se mai repete niciodată”, a scris Cătălin Drulă, joi, pe Facebook, potrivit B1TV.

Nu în ultimul rând, este important de spus că pe acest lot de autostradă nu există contract semnat pentru dirigenția de șantier („supervizare”, în termen tehnici). Este aceeași situație ca pe 9 din 10 din contractele pentru A7 între Buzău și Pașcani, semnate cu același constructor. Supervizorul este o firmă specializată contractată de Ministerul Transporturilor/CNAIR, cu personal pe toate domeniile (inclusiv Siguranța și Sănătatea în Muncă), care urmărește toate lucrările desfășurate pentru conformitate”, a spus liderul USR.

El a subliniat că situația este aceeași pe 9 din 10 loturi ale autostrăzii, și că semnarea contractelor pentru aceste servicii esențiale ar trebui să fie o prioritate pentru autorități.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *