O explozie uriașă la magistrala de gaz a avut loc în Călimănești, care a dus la patru decese și rănirea altor cinci persoane. Incendiul care a urmat exploziei a fost stins de către pompieri, însă intervenția continuă pentru răcirea utilajelor afectate de incendiu.

Potrivit informațiilor inițiale, se pare că explozia a fost provocată de muncitorii care operau un utilaj și au atins accidental conducta de gaz metan. Aceasta a dus la o scânteie și apoi explozia și incendiul care au urmat.

Cei patru muncitori care au decedat erau angajați ai unei firme care lucra la construcția autostrăzii A7, în zonă. Aceștia lucrau în trei schimburi pentru a finaliza lucrările la autostradă și se aflau pe șantier în momentul exploziei produsă în noaptea de miercuri spre joi, transmite B1TV.

La autostrada A7 în județul Vrancea lucrează firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Incidentul a dus la evacuarea zonei pe o rază de 500 de metri pentru a preveni eventualele riscuri suplimentare. Planul roșu de intervenție a fost activat, iar autoritățile au acționat rapid pentru a gestiona situația.

Unii dintre răniți nu ar mai fi așteptat sosirea ambulanțelor. Au plecat pe jos până la drumul european 85, unde au oprit câteva maşini care să îi ducă la spital. Doi dintre muncitori au fost transportați la București, cu elicopterele. Unul dintre ei a la Bagdasar Arsseni, iar altul la Spitalul Floreasca. Ceilalți trei răniţi au rămas la spitalul Adjud.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *