cătălin drulă
cătălin drulă

Liderul USR, Cătălin Drulă, cere miercuri demisia ministrului Educației, motivul fiind intenția acestuia de a desființa CNATDCU, organismul care analizează suspiciunile de plagiat în cazul doctoratelor.

Să-ți fie rușine, Sorin Cîmpeanu! Proiectul legii învățământului superior prevede nici mai mult nici mai puțin decât desființarea CNATDCU. E vorba de acea instituție care trebuia să analizeze plagiatul premierului Ciucă, dar n-a putut să o facă.Instituțiile din subordinea lui Ciucă au intervenit slugarnic și rapid ca să prevină aflarea adevărului. Întâi CNATDCU a fost blocat cu descindere de procurori, apoi sesizările au fost anulate în instanță cu metoda “Coperta” de un judecător recompensat de PNL. Acum, ca să doarmă liniștit premierul, Cîmpeanu se oferă să radă cu totul instituția incomodă”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.

El adaugă că USR cere demisia ministrului Sorin Cîmpeanu pentru că „a spălat deja prea multe cadavre academice”.

„USR cere lui Iohannis, patronul acestor două marionete, să intervină pentru schimbarea proiectului de lege astfel încât CNATDCU să își facă treaba în continuare”, a conchis Drulă.

Instituția esențială în analizarea plagiatelor este desființată prin reorganizare și pierderea atribuțiilor specifice, în Proiectul Legii învățământului superior, document care are aprobarea oficială a președintelui Klaus Iohannis și care a fost pus în dezbatere publică. “S-au desființat consiliul cercetării universitare și consiliul atestării diplomelor și titlurilor universitare, adică tocmai acele consilii implicate în elaborarea și aplicarea politicilor cheie din domeniile cercetării și gestionării resurselor umane”, a avertizat într-o analiză pentru Edupedu.ro proeminentul sociolog Lazăr Vlăsceanu, care în prezent face parte din conducerea CNATDCU

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *