Cătălin Predoiu a primit laude de la ambasadorul american la București
Cătălin Predoiu a primit laude de la ambasadorul american la București

Cătălin Predoiu a primit laude de la ambasadorul american la București, pentru măsurile de luptă împotriva corupției și crimei organizate care implică și cetățeni americani. Ministrul Justiției a fost dat drept exemplu de către Adrian Zuckerman, alături de procurorul general Gabriela Scutea „pentru foarte strânsa cooperare dintre agenţiile româneşti şi cele americane de aplicare a legii”, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA.

Cooperarea justiției românești cu autoritățile americane a condus la mai multe arestări recente de mare notorietate ale unor infractori implicaţi în criminalitate organizată, în trafic de persoane, în infracţionalitate cibernetică, în comerţ ilicit cu droguri şi în infracţiuni financiare, a arătat reprezentantul diplomatic la București, potrivit Digi24.

Cătălin Predoiu a primit laude și pentru „eforturile neobosite” ale ministrului justiției de a corecta regresele înregistrate în aplicarea statului de drept sub guvernul anterior şi de a transforma măsurile de luptă împotriva traficului de persoane într-o prioritate, se mai arată în comunicat. „Ministrul Predoiu este lider în lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate. Îi suntem recunoscători pentru dedicare”, a declarat Adrian Zuckerman.

Adrian Zuckerman s-a întâlnit miercuri cu ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, la Ministerul Justiţiei.

Discuțiile au vizat recentele progrese privind statul de drept şi lupta împotriva traficului de persoane, precum şi despre eforturile de digitalizare pentru îmbunătăţirea fluxului de informaţii dintre structurile româneşti şi cele americane de aplicare a legii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *