elena udrea
elena udrea

Elena Udrea (48 de ani) și-a angajat o adevărată ”armată” de avocați pentru a o reprezenta în Bulgaria, acolo unde se află în arest după ce a încercat să fugă din România pentru a scăpa de o condamnare la închisoare. Apărătorii fostului consilier prezidențial sunt conduși de fostul ministru al Justiției din Guvernul PSD, Tudorel Toader.

Elena Udrea a angajat 8 avocați pentru a-și asigura apărarea în fața instanțelor române și bulgare. Mai mult, fostul ministru a apelat la serviciile celor mai buni avocați români pe care i-a găsit. Printre aceștia se află fostul ministru al Justiției Tudorel Toader, Veronel Rădulescu și Eliza Ene Corbeanu, scrie Cancan.

Mai mult, Tudorel Toader a fost angajat de Udrea în 2022 pentru experiența lui în drept constituțional. Magistratul român a explicat și de ce a acceptat să o reprezinte pe Elena.

”Este o provocare profesională, având în vedere că vor fi puse față în față o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene și o decizie a Curții Constituționale a României”, a explicat acesta motivul pentru care a acceptat să o reprezinte pe Elena Udrea în procesul privind contestația în anulare formulată în Gala Bute, într-o declarație pentru Libertatea.

De asemenea, Veronel Rădulescu a apărut la apelul din Gala Bute, în 2017, iar acum o apără pe Udrea, împreună cu colaboratorul său, Vlad Tobă, în 3 procese ce se desfășoară în același timp: „Hidroelectrica”, „Recursul în casație la condamnarea din Gala Bute” și în cel privind „Finanțarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu”.

Avocata Eliza Ene Corbeanu o reprezintă pe Elena Udrea în cele două căi de atac extraordinar formulate de fostul ministru împotriva condamnării pronunțate în Gala Bute.

Elena Udrea a angajat și doi avocați din Bulgaria

Este vorba despre Hristo Botev și Albina Aneva-Tomova. Cei doi avocați de origine bulgară o reprezintă în procesele privind punerea în aplicare a mandatul european de arestare. Primul este apărătorul mai multor oameni de afaceri din Bulgaria, pe numele cărora sunt emise mandate de extrădare.

Avocata Albina Aneva-Tomova nu este nici ea prea departe. Aceasta a câștigat în 2018 Premiul Național pentru Justiție din Bulgaria. Elena Udrea a apelat și la sfaturile avocatului român Octavian Popescu, specializat în drept internațional, desemnat „Avocatul Anului în România”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *