Ce a făcut Eduard Novak cu BMW-ul instituției pe care o conduce /
Ce a făcut Eduard Novak cu BMW-ul instituției pe care o conduce

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, s-a ales cu dosar penal, după ce ar fi avariat mașina instituției pe care o conduce, iar apoi a ascuns autoturismul în garajul ministerului. Informația a fost făcută publică de Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST).

Ministrul Sportului spune că nu a fost chemat la audieri de procurori și că nu a condus mașina instituției pe care o conduce în interes personal, așa cum afirmă sindicaliștii.

Novak: „Aşa conduc de 23 de ani, iar maşina pe care am condus-o”

„Eu am aviz să conduc orice maşină, deci nu am nevoie de o maşină specială, maşină transformată sau permis special care nu există. Aşa conduc de 23 de ani, iar maşina pe care am condus-o, a ministerului, anul trecut, a fost una întâmplătoare, deoarece şoferul din maşină s-a simţit rău şi am preluat maşina. Eu nu am condus ilegal, am permisul de conducere valid şi atacul acesta asupra unei persoane cu dizabilitate este unul sub centură şi josnic. Dar vom proceda şi noi şi vom face toate demersurile ca persoanele care atacă în acest fel să răspundă în faţa legii”, a declarat  ministrul Sportului, Eduard Novak, pentru News.ro.

Întrebat dacă are cunoştinţă de existenţa vreunui dosar penal care să îl vizeze pe el, sau faptele sale, deschis la Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Eduard Novak a răspuns că nu are

„Eu nu am fost chemat niciodată de către Parchet la vreo audiere. Cu siguranţă, autorităţile competente să verifice toate informaţiile, au toată baza de date şi cine a elaborat carnetul meu, în aceşti 23 de ani şi să decidă în cauză. Eu, până acum, nu am nicio informaţie despre acest dosar”, mai spune Novak.

El respinge acuzaţiile conform cărora ar fi folosit, în interes personal autovehiculul ministerului.

„Nu a fost niciun interes personal. A fost deplasare către Bucureşti pentru a-mi desfăşura activitatea de ministru”, a adăugat Eduard Novak.

„Încă de atunci, ne-am întrebat de ce a încercat să mușamalizeze accidentul și de ce i-a îndepărtat pe cei care au avut informațiile cu privire la împrejurările în care a avut loc tamponarea”, conform unui comunicat al SNST.

„Dar Novak ascundea altă infracțiune, încerca să mușamalizeze accidentul pentru a nu se descoperi că a condus ilegal autoturismul ministerului. A fost nevoie de multe verificări ale documentelor și solicitări către instituțiile statului, dar în final s-au aflat următoarele:

Ministrul Novak Carol-Eduard nu deține un permis de conducere special și conduce ilegal, deși ar trebui să conducă numai autovehicule adaptate condiției sale, fiind încadrat în grad grav de handicap. Orice conducător auto știe că nu poți conduce dacă ai proteză la piciorul drept, în astfel de cazuri mașina trebuie modificată și omologată, sunt mutate comenzile de picior la mână, iar permisul de conducere este unul special”, transmite sursa menționată, într-un comunicat de presă.

Dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

În urma sesizării organelor de urmărire penală a faptelor săvârșite în data de 13.06.2021 de Novak Carol-Eduard, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiție Secția de urmărire penală și criminalistică a deschis dosarul penal nr.2984/P/2022. În prezentul dosar penal se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. 2 din Codul penal, de încredințare a unui vehicul unei persoane fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. 3 din Codul penal şi de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art.297 alin. 1 din Codul penal.

Sursă foto: Gândul.ro

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *