Mihai Novăcescu

Consilierul personal al Ministrului Finanțelor Publice numit în Consiliul de Administrație al Informaticii Feroviare. Mihai Novăcescu a fost numit în funcția de membru CA ca delegat al Ministerului de Finanțe. Conform legislației, Ministerul Finanțelor Publice trebuie să fie reprezentat în toate Consiliile de Administrație ale companiilor în care statul e acționar.

În 2018, Mihai Novăccescu a fost consilierul personal al vice-premierului Paul Stănescu. Vreme de doi ani Mihai Novăcescu a lucrat la ANAF. El a activat la Direcția Generală de Executări Silite – Cazuri Speciale. Din 2022, Novăcescu este consilierul personal al ministrului de finanțe.

Mihai Novăcescu este un fost combatant din trupele de menținere a păcii ale ONU și îl consiliază pe Adrian Câciu. Militarul este specializat în securitate regională.

Consilierul ministrului are un CV impresionant. Licențiat în drept și specializat în „Securitate Regională” la George Marhall Center for Security Studies.

Cu o diplomă de Master la Academia Națională de Informații, Mihai Novăcescu a absolvit și Colegiul Național de Apărare. Fost ofițer la Serviciul de Protecție și Pază, el a fost în misiuni externe sub egida Organizației Națiunilor Unite.

Informatica Feroviară este compania care asigură suportul software al companiilor din sfera Ministerului Transporturilor. CFR Călători, CFR Marfă, Autoritatea Feroviară Română sau Societatea de Administrare a Activelor Feroviare sunt principalii clienți ai companiei de stat. Informatica Feroviară oferă soluții software și pentru clienți privați, cu precădere din zona de transporturi pe căi ferate.

În 2021 compania a înregistrat un rulaj de 37 de milioane de lei, un capital de 82 de milioane de lei și peste 200 de angajați. Compania are o experiență de peste 45 de ani în domeniu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *