​​Deputatul AUR George Simion şi senatoarea Diana Şoşoacă şi-au hărţuit miercuri colegii parlamentari, pe care i-au filmat cu telefonul chiar în momentele dezbaterii şi adoptării proiectului de modificare a regulamentului Camerei Deputaţilor, prin care au fost restricţionate transmisiile live din plen.
 George Simion și-a început discursul plimbându-se printre băncile din sala de plen a Camerei Deputaților și transmițând live întreaga scenă. Liderul AUR și-a ”certat” colegii parlamentari din celelalte grupuri care au votat adoptarea noilor reguli, potrivit Playtech.ro.
Azi e o zi tristă pentru democraţie pentru că ne interziceţi să filmăm cum se uită colegii noştri pe site-uri porno, a declarat George Simion.

În timpul ședinței a apărut și Diana Șoșoacă, care i s-a alăturat lui George Simion în acțiunile sale din plen.

„Uite cum se votează în Parlamentul României. Ăsta e ordinul,  de-aia nu mai vor liveuri, halal parlament. Doamne, ce mizerie, ce dictatură, ce stalinism, ce nazism. Vă daţi seama ce aţi votat, mă?”, este concluzia senatoarei Diana Şoşoacă.

Ce riscă deputații care încalcă prevederile noului regulament

Sancțiunile stabilite pentru agresiunile fizice sau verbale sunt: evacuarea din sală, diminuarea indemnizației cu până la 50% pentru cel mult 6 luni iar în cazul abaterilor repetate retragerea personalului și beneficiilor.

De asemenea, transmisiile live au fost și ele restricționate. Deputații mai pot face acest lucru doar în perimetrul grupului parlamentar din care fac parte.

Proiectul de lege a fost inițiat de PNL, PSD, UDMR și minorități, după scandalul provocat de copreședintele AUR, George Simion, la dezbaterea moțiunii împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *