Florin Cîțu, președintele PNL, a fost văzut sâmbătă discutând cu liderul AUR, George Simion. S-a întâmplat în Parlament, unde liderul liberal a venit împreună cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, care și-a depus lista miniștrilor și programul de guvernare, deși în continuare nu are sprijin suficient pentru ca acest cabinet să fie instalat la Palatul Victoria.

În aceste condiții, jurnaliștii au suspectat că Florin Cîțu ar fi discutat cu George Simion despre eventuală susținere AUR a guvernului minoritar PNL-UDMR. L-au întrebat despre aceasta, însă premierul demis  a fost evaziv și susține că discuția a fost despre un spital, scrie Digi 24.

„ Nu, am vorbit despre un spital. Despre donații, despre banii pentru un spital… Dar, dacă vor să voteze, să voteze!”, a spus Florin Cîțu premierul interimar.

– Dar le-ați cerut voturile celor de la AUR?

– Nu, n-am avut nicio discuție despre voturi, a spus Florin Cîțu, liderul PNL.

Întrebat dacă i-a cerut clar lui Florin Cîțu un mandat pentru a putea coopta USR și PSD la guvernare, dar a fost refuzat, Nicolae Ciucă a spus, avându-l pe Florin Cîțu alături, că a discutat despre aceste soluții fără a cere ceva anume.  „Am cerut ceea ce era cuprins în mandat”, a insistat Nicolae Ciucă.

Întrebat care este părerea lui despre negocierile cu PSD, în condițiile în care Cîțu premierul interimar spunea că cine negociază cu PSD negociază împotriva poporului român, Nicolae Ciucă a reamintit că în momentul în care a primit mandatul a spus că va negocia cu toate forțele politice responsabile, pentru a veni în ajutorul cetățenilor români. 

Audierea miniștrilor propuși de Nicolae Ciucă, premierul desemnat,  va avea loc marți, respectând exact același program după care au fost audiați și miniștrii propuși de fostul premier desemnat Dacian Cioloș. Miercuri va avea loc votul de învestitură, iar Nicolae Ciucă spune că va încerca să obțină o majoritate pe care matematic, însă, nu o are.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *