Sancțiuni noi au fost introduse pentru elevii care intră în bucluc
Sancțiuni noi au fost introduse pentru elevii care intră în bucluc

Sancțiuni noi au fost introduse pentru elevii care intră în bucluc. Aceștia ar putea fi scoși în fața clasei și certați public, potrivit unor prevederi noi din statutul elevului.

Statutul Elevului ar putea fi modificat imediat după Crăciun. Practic, potrivit măsurilor propuse de Minister, apar mai multe ocazii în care elevii ar putea fi sancționați de către profesori.

Ca noutate, un ordin de ministru propune ca elevii să fie sancționați în fața clasei de către cadrul didactic, de față cu alți colegi. În plus, copiii care creează probleme ar putea fi mutați disciplinar la o altă școală care are resursele necesare pentru a putea corecta comportamentul elevului ce a comis o abatere, arată PsNews.

Mai mult, se pregătesc sancțiuni pentru cei care nu poartă uniformă.

În momentul de față, când greșește, unui elev fie i se poate face observație, poate fi mustrat în scris, chiar i se poate retrage bursa, sau, în situații mai complicate, poate să îi fie scăzută nota la purtare sub 6. În plus, elevii care adună peste 40 de absențe ar putea fi mutați la o altă unitate de învățământ.

Și ținuta elevilor intră în atenția ministrului Educației. Chiar dacă, în prima conferință de presă de la preluarea mandatului Ligia Deca spunea că „uniforma școlară poate fi o opțiune câtă vreme nu devine instrument de excluziune”, iată că o modificare în noul ordin de ministru prevede că elevii nu se mai pot îmbrăca așa cum își doresc, iar lipsa unor elemente de identificare cu școala de care aparțin poate fi sancționată cu observație sau chiar mustrare scrisă.

În cazul episoadelor violente între elevi și profesori, dacă școala recomandă consilierea unui elev care a provocat probleme, însă părintele nu acceptă ajutorul personalului din școală, respectivul elev nu va mai beneficia de ridicarea sancțiunilor aplicate pentru comiterea episoadelor de violență sau bullying la școală.

Publicate prima dată de edupedu.ro, modificările ar fi trebuit să fie discutate în următoarea Comisie de Dialog Social, însă ordinul a fost retras de pe ordinea de zi și va fi rediscutat după Crăciun, arată sursa citată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *