Cel mai eficient tratament împotriva COVID a fost stabilit în urma unor studii. Tratamentul care funcționează în cele mai multe cazuri, cu condiția să nu fie început când bolnavul este în stare critică, este cel cu anticorpi monoclonali. Cel mai eficient tratament împotriva COVID a fost folosit și în România.

„Este un tratament care se administrează în spital, având o recomandare de administrare pentru persoanele care nu necesită supliment de oxigen în momentul prezentării la spital, dar au risc mare de evoluție către o formă severă de boală, adică persoanele de risc, cei cu obezitate, cei vârstnici, cei cu boli cardiovasculare, boli pulmonare cronice, diabetici sau persoane care au o imunosupresie datată sau cunoscută în momentul în care se prezintă.

Administrarea se face strict intravenos, de aceea recomandarea de administrare se realizează strict în spital”, a explicat Beatrice Mahler, directorul Institutului ”Marius Nasta”, la B1TV.

Specialiştii sunt de părere că avantajele acestui tratament împotriva COVID sunt cu mult mai importante decât reacţiile adverse minore.

Datele care sunt prezentate până în acest moment indică reacții adverse minore față de beneficiile pe care le aduce acest tratament, practic sunt anticorpi de tip IGG care reduc încărcătura virală și reduc, după administrare, inclusiv încărcatura virală de la nivelul naso-faringelui, scăzând foarte mult riscul de transmitere și de contagiune a persoanelor care sunt infectate”, a mai spus medicul.

Acest tratament este autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului şi poate fi folosit şi în România. Totuși, dezavantajul tratamentului cu anticorpi monoclonali este prețul foarte mare.

„E avizat de EMA pentru a fi folosit în Europa încă din ianuarie 2021. Din punct de vedere al autorizărilor EMA, acest tratament poate fi adus în Romania, problema este costul extrem de mare al acestui medicament”, a punctat Mahler.

Anticorpii monoclonali împotriva SARS-CoV-2 sunt o opțiune terapeutică validată clinic împotriva COVID-19, eficient pe toate tulpinile existente până acum.

Vesti bune. Tratamentul cu anticorpi monoclonali este eficient pe toate tulpinile existente pana acum. Pe langa un set de vaccinuri eficiente, avem acum si un tratamanent eficient – situatia incepe sa arate tot mai bine”, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, expertul în politici de sănătate publică, Răzvan Cherecheș.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *