Cel mai mare parc liniar din Europa prinde contur în sectorul 6 al Capitalei.  Acesta va fi amenajat pe Strada Liniei, unde există o cale ferată abandonată de ani buni.
„Am discutat diferitele tipologii peisagistice dar și despre impactul unui astfel de proiect asupra comunității extrem de diversă, care variază de la cazuri sociale la viața glam pe care o întâlnim în mall-urile Afi si Plaza”, a anunțat Ciprian Ciucu.

Proiectul celui mai mare parc liniar din Europa

Proiectul Parcului Liniei are trei faze. Acesta va fi cel mai mare parc nou făcut în ultimii 30 de ani.
Faza I a început deja și vizează o suprafață 4 hectare, în zona Lujerului, între Plaza Ro și Cora.

„Va fi gata în următoarele 9 luni. Este enorm de scos acolo, mă refer la deșeurile din construcții depozitate de-a lungul timpului. Voi vorbi cu dezvoltatorii din zonă, să ajute deși nu le pot acum atribui vina directă. Cu vorba bună, poate rezolvăm mai multe”, spune primarul sectorului 6.
Faza a II-a va continuă cu încă aproximativ șase hectare și va ajunge până la bd. Doina Cornea (Afi Cotroceni).
„Am vorbit cu managementul AFI si vor să ajute la construirea acestui parc. Sunt în discuții avansate cu CFR, proprietarul terenului, pentru a-l închiria la un preț corect pentru următorii 10 ani. Îmi doresc să avem aceste două faza încheiate până în toamna lui 2024”, a punctat Ciucu.
Faza a III-a vizează suprafața cuprinsă între Valea Cascadelor și Lujerului, iar lucrurile sunt mai complicate.
„Pe lângă ternul pe care trebuie să îl închiriem de la CFR, trebuie să cumpărăm una dintre cele doua linii de la un agent economic privat, deci o line de cca. 1,7 km și o lățim de cca. 5m. Îmi doresc să începem această fază până în vara anului 2024.  (…) Cea mai grea muncă este în a obține administrarea terenurilor (am inventariat deja zeci de parcele adiacente) și, în consecință, dreptul de a face”, a transmis Ciprian Ciucu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *