Primăria Mediaș contruiește un centru social comunitar de agrement și sport în valoare de 22,1 milioane de lei. Obiectivul principal al proiectului este crearea unei baze materiale capabile să satisfacă nevoile legate de activitățile recreaționale, în special îndrumarea tinerilor în activități sportive, prin înființarea un centru social comunitar de agrement și sport, în suprafață construită desfășurată de 3.890 metri pătrați. Se vor crea spații în care comunitatea marginalizată să poată face sport, beneficiind de un teren de sport interior, panou de cățărat, sală multifuncțională de gimnastică, yoga, fitness, aerobic, spațiu de primire și așteptare, locuri pentru vizionarea evenimentelor sportive și un teren de sport neacoperit, pe acoperișul clădirii.

Lucrările propuse pentru implementarea obiectivului de investiții constau în:

 • Construirea unei săli de sport cu capacitate maximă de 265 de persoane, respectiv 200 de locuri în gradene.
 • Crearea unui spațiu de acces corespunzător, cu recepție, garderobă și zonă de pauză.
 • Realizarea căilor suplimentare de evacuare pentru sala de sport.
 • Realizarea unei săli multifuncționale de yoga, fitness, aerobic, cu grupuri sanitare proprii și grupuri sanitare pentru public, toate separate pe sexe.
 • Amenajarea unui teren multisport pe acoperișul terasă al clădirii, împrejmuit corespunzător.
 • Realizarea unui spațiu tehnic destinat amplasării centralei termice.
 • Realizarea spațiilor de depozitare.
 • Realizarea fluxurilor de circulație interioare și exterioare.
 • Amenajarea unui punct gospodăresc corespunzător, aferent întregii incinte.
 • Branșarea clădirii la utilități (apă, canalizare, energie electrică) și dotarea ei cu instalații (electrice, sanitare, termice, de ventilație), instalații de detectare și avertizare incendiu.
 • Amenajarea spațiilor exterioare adiacente (spații verzi sau pavate): trotuare de gardă în jurul clădirii, alei și platforme pietonale pentru acces din stradă, trepte și rampe corespunzător dimensionate.

Cine se va ocupa de construirea centrului

Contractul a fost atribuit asocierii dintre RBW Elite Conbet Group, MRD Instal, Arhideskvision și Tobimar Construct. RBW Elite Conbet Group (fostă Posada Med SRL Mediaș) este o firmă de apartament din Mediaș, Sibiu. În 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 7 milioane de lei și un profit de 100 de mii de lei. Firma are 30 de angajați și este administrată de Bogdan Adrian Pompiliu.

MRD Instal este o firmă din Cluj-Napoca. Compania a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 922 de mii de lei și un profit de 168 de mii de lei. Firma are 6 angajați. Arhideskvision este o firmă de apartament din Galați. În 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1 milion de lei și un profit de 433 de mii de lei. Compania are 5 angajați și este administrată de Adi Florian Tudorancea. Tobimar Construct este o firmă din Ciugud, Alba Iulia. În 2021 a înregistrat o cifră de afaceri de 40,1 milioane de lei și un profit de 2,5 milioane. Compania are 75 de angajați și este administrată de Florin Tudor.

Valoarea totală a investiției este de 22,1 milioane de lei, cu TVA, adică 4,5 milioane de euro. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, axa prioritară 9 – Sprijinirea Regenerării Economice și Sociale a Comunităților Defavorizate din Mediul Urban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *