Certificatul verde funcționează într-o mare măsură iar discuțiile despre extinderea acestuia trebuie să fie purtate de specialiști, consideră președintele PNL, Florin Cîțu. Discuția e despre cum să fie impus unei anumite categorii de angajați, fără ca măsura să fie declarată neconstituțională, spune Cîțu.

Liberalii vor cere în coaliție ca ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), să prezinte măsurile luate pentru a ține sub control pandemia și efectele produse de aceste măsuri. Cât despre certificatul verde, Cîțu a precizat că într-o formă acesta deja este implementat în România, a declarat fostul premier, potrivit B1TV.

Certificatul verde funcționează, crede Cîțu. „În primul rând, certificatul verde e în vigoare în mare parte. Sunt foarte multe instituții, cinematograf, mall, unde trebuie să prezinți certificatul. Deci suntem într-un stadiu avansat.

Unde avem o discuție în coaliție: cum merge mai departe cu certificatul verde. Eu cred că e important, cum am trecut și în proiectul de lege, ca angajaților din sistemul medical de stat și privat să li se ceară certificatul. Mai e discuția cu MAI și mai ales IGSU, și alți angajați cu funcții esențiale. Mai e discuția în rest, dar specialiștii să se pronunțe (dacă e constituțional sau nu, n.r.).

Propunerea noastră nu a trecut la două voturi în Senat, deci are susținerea parlamentarilor.

E foarte important ca măsura să fie aplicată așa cum e acum.

Eu voi cere, noi vom cere în coaliție ca Ministerul Sănătății să prezinte măsurile pe care le ia și impactul lor în a opri pandemia. Să vedem măsurile și care sunt rezultatele”, a spus Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *