Certificatul verde în spațiile publice, în România, varianta lui Florin Cîțu
Certificatul verde în spațiile publice, în România, varianta lui Florin Cîțu

Certificatul verde în spațiile publice, în România. Obligativitatea ca în anumite zone de interes public să fie primite numai persoane vaccinate este analizată de premierul Florin Cîțu. El așteaptă totuși să vadă dacă această măsură luată în alte țări a dat roade.

Pentru revigorarea campaniei de vaccinare „putem să lucrăm cu restricții cumva și cu sistemul de bonificații” a precizat premierul Florin Cîțu joi seara. Întrebat dacă ar putea fi preluat modelul unor state, în care nu se intră în restaurante și alte spații publice decât în baza certificatului verde, Cîțu a răspuns: „Ne uităm la toate aceste variante, să vedem ce rezultate au avut, apoi vom lua o decizie. Ne uităm inclusiv la această variantă” a precizat prim-ministrul.

Măsurile de combatere a pandemiei au rămas în vigoare chiar atunci când numărul cazurilor a scăzut semnificativ. Acum, acestea sunt utile în așteptarea valului 4, a afirmat Florin Cîțu.

Chiar după valul 3 am spus că nu vreau să reducem capacitatea spitalelor COVID – am păstrat-o – nici la ATI, nici în altă parte. Am spus că vreau proceduri care să facă ușor transferul unor secții din non-COVID în COVID. Nu am renunțat niciodată la acele măsuri care intră automat în vigoare când ajungem la 2 la mie, la 3 la mie. Avem acum și vaccin la dispoziție pentru toată lumea. Anul trecut am învățat că, indiferent de restricții, măști, dezinfectant, nu poți să învingi pandemia decât prin vaccinare, restul sunt soluții pe termen scurt”, a explicat Florin Cîțu, la TVR1.

Certificatul verde în spațiile publice, în România. Cât despre bonificațiile pentru cei care aleg să se vaccineze, premierul a spus că bonurile de masă pentru cei care se vaccinează, în valoare de 100 de lei, ar putea fi date în următoarele săptămâni.

Putem să lucrăm cu restricții cumva și cu sistemul de bonificații. Nu sunt de acord (ca mallurile să fie deschise doar pentru cei vaccinați), nu vreau să facem discriminări. În același timp, e normal ca cei care sunt vaccinați să poată să meargă peste tot. Există acest certificat verde folosit în toată Uniunea Europeană”, a continuat Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *