PNL se va desființa, dacă alunecă pe panta neomarxismului, este de părere fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu. Fostul edil a atenționat că „alunecarea” PNL în direcția neomarxistă, caracteristică USR-PLUS, implementată de către Dominic Fritz, actualul primar al Timișoarei, ar produce un efect negativ puternic pentru liberali.

Declarația lui Robu a venit după ce președintele Ludovic Orban a afirmat răspicat că PNL își păstrează valorile tradiționale și „respinge toate curentele neomarxist-progresiste”

Eu vreau să salut asumarea de către Ludovic Orban a unei moțiuni liberal-conservatoare. Nu prea s-a mai vorbit în România ultimilor ani despre valorile conservatoare și este mare păcat, cu atât mai mult pentru că trăim vremuri tulburi, în care asistăm la o ofensivă a acestui progresism, deși mie îmi vine pe limbă să-i spun neomarxism, care dă toată lumea peste cap, nu numai societatea românească.

Eu văd aici, la noi, în Timișoara, ce s-a întâmplat în 9 luni și jumătate de administrare neomarxistă. Este un dezastru absolut pe toate coordonatele și am măsura cuvintelor.

Dacă PNL-ul alunecă spre acest progresism, neomarxism, să fie în ton cu ceea ce este la modă acum, își semnează singur desființarea. Va fi un dezastru total. Singura șansă este să-și păstreze linia pe care foarte bine a formulat-o Ludovic Orban. Valorile esențiale le-a enumerat pe toate în câteva fraze”, a declarat Nicolae Robu într-o emisiune B1TV.

Ludovic Orban: „PNL respinge toate curentele neomarxist-progresiste”

PNL se va desființa, dacă alunecă pe panta neomarxismului, crede Nicolae Robu. În cadrul discursului susținut joi, cu prilejul depunerii candidaturii, Ludovic Orban a avut un mesaj ferm. PNL va acționa în baza valorilor autentice, naționale și nu va cădea în direcția neomarxistă.

„PNL este un promotor al valorilor românești, al tradițiilor românești, al personalității și identității românești, al caracteristicilor specifice care ne dau unicitate. PNL este un partid care susține instituții fundamentale în societatea românească: Biserica, familia, satul românesc, cultura românească.

PNL este un partid care deși susține constant modernizarea și dezvoltarea, respinge toate curentele neomarxist-progresiste, care în ultima vreme își fac loc pe nevăzute în mințile unor români. Suntem un partid puternic ancorat în tradiția poporului român. De-a lungul istoriei, PNL a fost un partener al Bisericii, un susținător al valorilor și moralei creștine. La fel ne vom manifesta și de-acum înainte”, a declarat Ludovic Orban.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul