Actualitate

Cheltuieli de judecată pentru tramvaiele din București

Bucureștenii vor plăti cheltuieli de judecată pentru tramvaiele din București. Gabriela Firea (PSD) a vrut să achiziționeze tramvaie, însă CNSC a anulat licitația Primăriei.

„PMB este obligată, prin decizia de astăzi a Curții de Apel, să reevalueze licitația de tramvaie în urma căreia desemnase drept câștigătoare societatea turcă, Durmazlar Makina, în dauna Astra Vagoane Călători SA. Decizia instanței nu face altceva decât să valideze hotărârea Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Care anulase licitația Primăriei, ca urmare a contestării ei de către societatea din Arad.”, declară Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Potrivit unor informații, compania turcească nu avea niciun tramvai în portofoliu care să se încadreze în cerințele din caietul de sarcini. „CNSC a anulat licitația Primăriei deoarece a constatat că firma turcă fusese împinsă pe primul loc, pe baza unor simple declarații, insuficiente, firește, pentru a demonstra validitatea angajamentelor asumate.”, continuă acesta.

Cheltuielile de judecată pentru organizarea defectuoasă a licitației pentru tramvaiele din București sunt în valoare de 35.000 lei. „PMB nu doar că nu a acceptat să refacă licitația, dar s-a erijat în instanță ca apărător al firmei turcești. Deși aceasta nu contestase decizia CNSC. Prin urmare, Primăria, adică bucureștenii, trebuie să plătească acum și 35000 lei, drept cheltuieli de judecată. Organizarea defectuoasă a licitației va duce și la pierderea fondurilor europene. Iar cetățenii Bucureștiului vor continua să călătorească în tramvaie vechi, degradate, în care își pun viața în pericol.”, explică Nicușor Dan.

Atac la adresa edilului capitalei.

Viitorul candidat al PMB o atacă pe Gabriela Firea . „Iată cum, în loc de 100 de tramvaie noi, care urmau să fie achiziționate din bani europeni, primarul PSD, Gabriela Firea, oferă bucureștenilor, încă o dată, nota de plată a incompetenței sale și a intereselor care țin administrația în afara legilor. Aceasta este realitatea. Pe care PSD și primarul său, Gabriela Firea, o livrează zi de zi bucureștenilor. Un dezastru continuu și un circ fără măsură care trebuie oprit acum!”, încheie acesta.

 

 

Related posts

Gabriela Firea profită de pandemie și își face imagine

Alina Angelescu

Nicușor Dan a fost validat în funcția de primar al Capitalei, după respingerea celor 52 de contestații

Constantinescu Gabriel

Testarea anticoronavirus a Gabrielei Firea este „o ambiție puerilă”. De ce consideră Nicușor Dan că s-au aruncat banii pe fereastră

Constantinescu Gabriel

Metastaza Bucureștiului. „Nașul” cuplului Firea – Pandele asociat cu „Stăpânul” lui Gabriel Mutu și cu un chinez declarat indezirabil

Mircea Azar

Un spital modular COVID a fost deschis de Gabriela Firea. Acum oferă 100 de paturi, dar vor fi disponibile 500

Constantinescu Gabriel

Adrian Streinu Cercel, locul doi la Senat pe lista PSD București. Gabriela Firea deschide lista

Andrada Ionescu

Leave a Comment