chioșc ilegal
Primul chioșc ilegal a fost demolat astăzi, în stația de metrou Ștefan cel Mare. Acțiunea a fost coordonată de Administrația Domeniului Public și Poliția Locală din Sectorul 2.
„Aplicăm Legea, sfidată și băgată sub preș de prea mult timp de către “intangibilii” vechiului sistem”, a anunțat Radu Mihaiu. „Pentru orice om de bună credință astfel de lucruri sunt inadmisibile, dar posibile de ani de zile pentru „șmecherii” vechiului sistem. Șmecheri ce tratează metroul Bucureștean drept proprietatea lor privată. Șmecheri ce se cred „stat in stat” și de neatins”, a precizat primarul sectorului 2.
Radu Mihaiu a explicat că aceste chioșcuri sunt construite fără autorizație și „pun în pericol siguranța călătorilor și care funcționează pe baza unui contract expirat de 2 ani.”
Prezent la acțiunea de demolare a primului chioșc ilegal, Radu Mihaiu spune că a discutat cu cei implicați.
„Cel mai mult suferă niște oameni care nu aveau de unde să știe că cei care i-au adus acolo au făcut-o fără niciun drept. Am discutat cu acești comercianți. Nu meritau să fie puși în această situație. Deși nu le-a convenit că li s-a întrerupt activitatea, majoritatea au înțeles. Îi ajutăm să își strângă marfa. Îi ajutăm să își transporte bunurile oriunde au nevoie. Căutăm alternative pentru ei”, a explicat primarul sectorului 2.
Radu Mihaiu a precizat că „Cei care nu au înțeles deloc și sunt în continuare foarte vocali sunt fix cei care au creat problema – liderii sindicali care luau caimacul afacerii ilegale. Și care acum se chinuie din răsputeri să blocheze acțiunea. Aceiași oameni care acum puțin timp au blocat metroul pentru aceste afaceri fără drept. Nu ne vom opri, aplicăm regulile care sunt valabile pentru toată lumea. Vremea „șmecherilor” intangibili apune. Azi, în Sectorul 2 Legea e lege.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *