Cine sunt frații Tate și de ce au devenit ei celebri. Motivul pentru care au ales România pentru afacerile lor ilegale
Cine sunt frații Tate și de ce au devenit ei celebri. Motivul pentru care au ales România pentru afacerile lor ilegale

Conturile în care se aflau milioanele de euro încasate de frații Andrew și Tristan Tate de pe urma exploatării sexuale a femeilor care lucrau, pentru ei, pe piața sexului virtual, erau gestionate de o femeie care a rămas, cel puțin deocamdată, ascunsă într-un con de umbră. Toate plățile operate de firmele britanicilor erau dirijate de o tânără din orașul Popești-Leordeni, dar numele acesteia nu apare nicăieri în dosarul instrumentat de procurorii DIICOT, scrie Gândul.

Prima dată când frații Tate au avut necazuri cu autoritățile române a fost în aprilie 2022, când polițiștii au descins la mai multe adrese din județul Ilfov. Perchezițiile au avut loc după ce Ambasada SUA la București notificase Poliția cu privire la faptul că, într-o vilă deținută de cei doi britanici este ținută cu forța o tânără cu cetățenie americană, ce ar fi fost atrasă pe teritoriul României prin celebra metodă „loverboy”, folosită de mulți traficanți de persoane.

Pe lângă vila din Pipera și studioul de videochat, polițiștii au descins atunci cu mascații și la o adresă din Popești-Leordeni, la care locuia Ana B., omul de încredere al fraților Tate și fostă angajată a unui cazinou.

De altfel, fără să aibă absolut nicio calitate în firmele afaceriștilor englezi, Ana ar fi fost persoana care avea dispozitivele token de la bănci, semna contractele și plătea salariile fetelor care făceau videochat, din calitatea de „acting manager”.

Vila din Pipera era deținută de una dintre angajatele fraților Tate

Dusă la audieri după perchezițiile din aprilie, Ana B. a fost lăsată să plece acasă. Opt luni mai târziu, după ce au analizat probele ridicate în urma perchezițiilor, procurorii DIICOT au revenit la adresele percheziționate în primăvară, însă nu și la locuința din Popești-Leordeni a Anei B.

Dacă plățile erau făcute de „acting manager”, firmele erau administrate de o altă femeie de mare încredere, Georgiana Naghel, arestată preventiv alături de frații Tate și de Luana Alexandra Radu, fostă polițistă a Secției 7 din București.

Talisman Enterprises SRL deținea atât vila din Pipera, cât și locația din Tunari unde era organizat studioul de videochat.
Ca dovadă a încrederii care i se acorda, în 12 august 2022, Naghel a devenit unicul proprietar și administrator al Talisman Enterprises, societate care deține atât vila, cât și construcția din Tunari în care funcționează videochat-ul fraților Tate.

Frații Tate, în arest preventiv pentru trafic de persoane

Andrew și Tristan Tate sunt în arest din 29 decembrie, după perchezițiile făcute de procurorii DIICOT la vila lor din Pipera și la studioul de videochat. Alături de ei au fost arestate Georgiana Naghel și Luana Alexandra Radu.

Acuzațiile sunt ce constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol, iar procurorii au adus suficiente motive în instanță pentru ca judecătorii Tribunalului București să decidă arestarea fraților Tate și a celor două românce pentru 30 de zile.

Andrew și Tristan Tate, precum și cele două românce așteaptă acum decizia Curții de Apel București, unde avocatul lor a contestat arestarea preventivă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *