Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat că partidul va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale, iar liderul formațiunii, Marcel Ciolacu, este favorit să fie desemnat în această postură.

„PSD va avea candidat propriu la prezidențiale, nu cred că există altă variantă, nu înțeleg de ce există acest semn de întrebare. Noi am câștigat aceste alegeri”, a afirmat Grindeanu, referindu-se la rezultatele scrutinului din 9 iunie.

El a subliniat că structura de aleși locali a PSD s-a întărit, cu mai mulți primari și 5 președinți de Consilii Județene în plus, semn al creșterii încrederii în partid care este „evident principala forță politică”, transmite B1TV.

În opinia liderului social-democrat, președintele Marcel Ciolacu „e favorit în a fi desemnat candidat” la prezidențiale.

Grindeanu a respins ideea conform căreia o eventuală câștigare a alegerilor de către PSD ar duce la concentrarea puterii într-un singur partid: „Această retorică nu a apărut în 2019, când PNL avea deja guvernarea, ea apare doar când e vorba de PSD”.

Anterior, Marcel Ciolacu declarase că „sunt toate premisele pentru o alianță politică cu PNL, cu candidat comun la prezidențiale și listă comună la parlamentare”.

Întrebat dacă PSD, câștigător la ultimele alegeri, ar trebui să dea candidatul la prezidențiale, Ciolacu a răspuns: „Este foarte puțin probabil ca PSD să renunțe la candidat, ținând cont că chiar le-a câștigat”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *