Directorul Agenției germane de informații interne (BfV), Thomas Haldenwang, a tras un semnal de alarmă cu privire la amenințarea sporită a atacurilor teroriste islamiste în Germania. Într-o declarație recentă, oficialul german a subliniat că „Riscul atacurilor jihadiste este cel mai mare din ultima vreme”.

Potrivit lui Haldenwang, creșterea riscului de atentate se datorează mai multor factori, printre care influența talibanilor islamiști în Afganistan și consolidarea ramurii grupării Statul Islamic în Pakistan și Afganistan. „Situația din Orientul Mijlociu în urma atacului terorist al Hamas contribuie cu siguranță la amenințarea sporită reprezentată de terorismul islamist”, a precizat directorul BfV, citat de B1TV.

De asemenea, oficialul german a atras atenția asupra unor evenimente recente care au alimentat „spirala radicalizării”, cum ar fi incendierea Coranului în Scandinavia și operațiunea armatei israeliene împotriva Hamas în Fâșia Gaza. „Germania este mai mult în centrul atenției jihadiștilor decât alte țări europene pentru că, alături de SUA, țara noastră este considerată a fi unul dintre cei mai importanți susținători ai Israelului”, a explicat Haldenwang.

Pe lângă amenințarea teroristă islamistă, directorul BfV a enumerat și alte provocări majore cu care se confruntă Germania în prezent, incluzând ascensiunea extremismului de dreapta care contribuie la tensiunea socială, influența și activitățile de spionaj ale statelor străine, precum și amenințarea unui extremism de stânga din ce în ce mai violent.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *