Va candida sau nu Nicușor Dan la prezidențiale în 2024, după modelul Traian Băsescu: "Sunt deschis dialogului cu premierul și liderul PSD"
Va candida sau nu Nicușor Dan la prezidențiale în 2024, după modelul Traian Băsescu: "Sunt deschis dialogului cu premierul și liderul PSD"

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a respins categoric posibilitatea unei candidaturi la alegerile prezidențiale din 2024. „Nu voi candida la alegerile prezidențiale în 2024. Ce se va întâmpla în viitor o să mai vedem. Dar în 2024, nu”.

În schimb, Nicușor Dan pare deschis dialogului cu actualii lideri de la guvernare. Acesta a dezvăluit că „Am vorbit cu domnul Ciucă, ieri dimineață, m-a felicitat, am lăsat un dialog deschis pentru o eventuală colaborare viitoare. Domnul Ciolacu m-a sunat, de asemenea, ca să mă felicite. Și domnia sa mi-a spus că ar trebui să vorbim despre viitorul Bucureștiului după ce toate lucrurile se vor lămuri” , a declarat edilul într-o intervenție la B1TV.

Referitor la formarea unei noi majorități în Consiliul General al Capitalei, primarul oferă un semnal de deschidere către PNL. „Eu îmi doresc foarte tare ca PNL-ul să fie parte din această majoritate, vor avea și ei 7-8 locuri. Am avut o colaborare bună cu PNL-USR-PMP în mandatul precedent”, a precizat Nicușor Dan.

Potrivit estimărilor primarului, Alianța Dreapta Unită ar urma să aibă 16-17 locuri în CGMB, iar REPER 3-5 locuri, acumulând în jur de 25 de mandate. Împreună cu potențialele 7-8 locuri ale PNL, această construcție ar putea forma o majoritate confortabilă în Consiliul General.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *