george simion

Președintele AUR, George Simion anunță că a câștigat șase locuri în Parlamentul European și speră la șaptelea, după redistribuire. 

Simion acuză că aceste alegeri au fost „puternic afectate”.

AUR va avea șase mandate, sperăm și la al șaptelea, în funcție de cei care trec sau nu pragul, USR va avea trei și să vedem ce fac cei de la UDMR și de la SOS. Avem consilieri în toate consiliile municipale și județene, cu excepția Harghitei și Covasna. Aceste alegeri au fost puternic afectate, a fost un haos în organizare, spune George Simion.

Întrebat, la sediul partidului, dacă scorul obținut era cel scontat, el a spus că în condițiile unor alegeri comasate este foarte bine.

Nu au fost condiții echitabile, nu am avut egalitate de șanse. Cu siguranță am fi luat mult mai mult dacă alegerile nu se comasau.

„AUR e principalul partid de opoziție”, transmite Simion, care precizează că partidul său se mobilizează pentru alegerile prezidențiale din septembrie.

Atacăm cu tărie alegerile prezidențiale. Avem o ședință diseară, iar sâmbătă congres pentru alegerea candidatului la prezidențiale. Vrem să ne batem cu acest sistem comasat nedemocratic. Nu poți să zici că ai șanse reale la niște alegeri locale când sunt alegeri într-un singur tur și sunt decalate cu patru luni.

George Simion afirmă că poate să ducă o candidatură la prezidențiale la bun sfârșit, cu șanse.

Tot mai mulți colegi îmi propun acest lucru. Pot, fiind un luptător, să duc această sarcină la bun sfârșit cu șanse, completează Simion.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *