Marcel Ciolacu critică decizia PNL de a acorda despăgubiri în avans. Președintele interimar PSD lansează un atac dur la adresa liberalilor. Acesta spune că guvernul se împrumută pentru despăgubirea “prietenilor de casă”.

“PNL REIA JAFUL PEDELIST DE LA ANRP! AICI sunt banii voștri, împrumutați de Cîțu, prin care v-au îndatorat pe trei generații! Așa fură PNL cu legea în mână! Peste 415 milioane de lei!!! Plăți făcute în AVANS de Guvernul PNL pentru despăgubirea prietenilor de casă! În vreme ce o țară întreagă suferea în pandemie – închisă în casă, în vreme ce medicii luptau cu virusul fără echipamente de protecție și medicamente, în vreme ce bolnavii cronici sunt lăsați să moară la ușa spitalelor, în vreme ce pentru copii și pensionari NU sunt bani, în vreme ce avem 1 milion de șomeri, în vreme ce firmele românești se închid pe capete.“, declară el.

Astfel, liderul PSD spune că ar fi vorba despre șase plăți efectuate în martie, aprilie și mai, ce au data scadentă în lunile august și septembrie. Marcel Ciolacu critică decizia luată de Guvernul Orban. “Fix pe 14 mai când au dat peste 150 de milioane și și-au îndestulat ultimii clienți, guvernul PNL a dat Ordonanță prin care amână până anul viitor noul mod de calcul al despăgubirilor. De ce au făcut PLĂȚI ÎN AVANS, prejudiciind cu bună știință statul român; în condițiile în care – în aceeași zi! – au dat OUG prin care statul ar fi fost net avantajat?”, continuă acesta.

Președintele interimar al PSD le cere liberalilor să iasă public și să explice de ce au făcut plățile în avans. În încheiere, Ciolacu spune că nu îi va lăsa pe cei de la PNL să fure cu legea în mână și îi acuză că au furat suficient.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul