testarea

Testarea bucureștenilor pentru depistarea anticorpilor coronavirus a început, ne anunță Gabriela Firea. După cum știm, primarul capitalei a demarat un proiect ce vizează depistarea anticorpilor locuitorilor din București.  Aceasta mărturisește că a creat proiectul pentru a afla în ce măsură este răspândit noul virus.

„Până acum, avem 2.000 de persoane înscrise. Am lansat programul pentru a vedea, pe baze științifice, câți oameni au fost deja afectați, având în vedere că testarea extinsă este singurul mod de realizare a acestui lucru. Procesul de testare este sigur, nedureros și adaptat rigorilor sanitare din această perioadă. Personalul medical verifică temperatura cu termometru non-contact și va purta mască de protecție.”, spune ea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea (PSD) oferă explicații concrete pentru a fi înțeles procesul de recoltare a probelor. „Medicul recoltează o picătură de sânge din deget, după o dezinfectare prealabilă, cu un ac steril de unică folosință. O metodă similară celei de verificare a glicemiei la pacienții diabetici. În 15 minute, fiecare participant află dacă are anticorpi, așadar dacă a avut infecția și a dobândit imunitate la Covid-19.”, explică ea.

Doritorii se pot înscrie pe o platformă creată special. Ulterior, rezultatele se vor regăsi în studiul realizat de Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.

Gabriela Firea ne vorbește și despre celălalt proiect al său. „În ceea ce privește stadiul celeilalte campanii, „Testăm pentru București”, derulată de Primăria Capitalei pentru 11.000 de bucureșteni pentru diagnosticarea infecției Covid, până acum sunt înscrise 10.829 de persoane în acest program și 1.540 deja testate. Dintre acestea, doar 2 au fost depistate pozitiv.”, explică primarul capitalei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *