Premierul Marcel Ciolacu a recuperat 129 de români din Fâșia Gaza
Premierul Marcel Ciolacu a recuperat 129 de români din Fâșia Gaza

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seară, la revenirea din Egipt, că astăzi au fost recuperați 129 de români din Fâșia Gaza, atât cetățeni români, cât și din Republica Moldova, și a dat asigurări că eforturile vor continua până când va fi repatriat și „ultimul român din Fâșia Gaza care dorește să vină în România sau în Republica Moldova” .

Marcel Ciolacu și ministrul de Externe au transmis un semnal foarte clar că statul român nu lasă niciun român în urmă, prin decizia de a merge în Egipt ca să îi întâmpine pe conaționalii evacuați din Gaza, arată B1TV.

Iulian Chifu, expert în probleme de securitate, a declarat că românii aduși din Gaza nu sunt amenințați și că trec printr-un interviu cu structurile de securitate pentru că ei pot să dea detalii care ar putea să se dovedească importante.

Cred că atât eu, cât și doamna ministru (Luminița Odobescu de la MAE, n.r.) am făcut astăzi un gest de normalitate și, mai mult decât atât, am transmis un semnal foarte clar că statul român nu lasă niciun român în urmă. Astăzi au fost recuperați 129 de români, atât români cu cetățenie română, în România, cât și români din Republica Moldova. Următoarea aeronavă cred că într-o oră va ateriza și, după cum bine știți, deja este o listă de 51 de români, au mai venit mai multe solicitări, peste 100 de solicitări, ca în perioada următoare să vină în România împreună cu familiile”, a declarat Marcel Ciolacu.

Vreau să mulțumesc, în primul și în primul rând, doamnei ministru și echipei sale de la Ministerul de Externe, la toate instituțiile statului român implicate în această acțiune de recuperare a românilor din Fâșia Gaza, să specific foarte clar că în toată această perioadă a existat o conlucrare directă între Guvernul României și Președintele României și, nu în ultimul rând, aș dori să mulțumesc Statului Israel, Egiptului, Qatarului și Statelor Unite ale Americii pentru reușita acestei acțiuni”, a adăugat el.

În continuare celula de criză de la Ministerul de Externe va funcționa, până când vom recupera ultimul român din Fâșia Gaza care dorește să vină în România sau în Republica Moldova”, a subliniat Ciolacu.

Am fost copleșit să văd bucuria și speranța din ochii copiilor care au scăpat din infernul din Gaza. În seara asta vor dormi în România, în siguranță!

Sunt recunoscător autorităților din Egipt, Israel și Qatar pentru contribuția semnificativă la evacuarea în siguranță a cetățenilor români.

Guvernul României va acționa în continuare pentru a facilita evacuările prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție” a scris Ciolacu pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *