Primarii Sectoarelor 1 și 6, Clotilde Armand (USR) și Ciprian Ciucu (PNL), întrețin de câteva zile un război public din care nu lipsesc acuzațiile dure și atacurile la persoană.

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, a anunțat că liberalii nu vor vota tichetele de 1.000 lei pentru energie, propuse de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe motiv că acestea nu au bază legală, potrivit Newsweek.

Ciucu i-a recomandat lui Clotilde Armand să îşi revizuiască atitudinea şi să formeze o majoritate. El i-a reproşat lui Armand o atitudine „extrem de conflictuală” şi că „se ceartă permanent, cu toată lumea, în toate direcţiile”.

„Să aibă un discurs transparent, o negociere transparentă, să îşi facă o majoritate. Este esenţial să ai o majoritate. (…) După ce ţi-ai negociat această majoritate, trebuie să împarţi puterea, nu ai câştigat singur nişte alegeri. Eu am cinci instituţii importante în subordinea a doi viceprimari, care nu sunt de la mine din partid. Trebuie să împarţi puterea, să le dai şi acelora care au fost cu tine în campania electorală şansa să îşi facă mandatele. Nu trebuie să le faci dosare penale şi să îi urci pe Facebook, să îţi iei mii de like-uri de prin ţară, dar nu de la tine din sector, şi să întreţii această stare de tensiune cu jigniri de pe toate părţile, repetate, acelaşi lucru. Nu am văzut o aplecare şi o bunăvoinţă, doar o politică a forţei”, a spus Ciucu.

Întrebat cum comentează acuzaţiile primarului Clotilde Armand, conform căreia consilierii PNL îi blochează proiectele, Ciucu a arătat că deşi liberalii au votat în favoarea mai multor proiecte de investiţii, execuţia bugetară în Sectorul 1 este „sub 5%”.

„Nu e vorba de rea voinţă. E vorba de un mod permanent, conflictual – şi o zic cu mâhnire, pentru că am fost cu doamna primar în campania electorală – dar tot ce a făcut a fost să se certe permanent, cu toată lumea, în toate direcţiile. Nu aşa poţi să îţi duci un mandat. Pentru că acum se transformă în victimă competentă, pentru că PNL Sector 1 nu îi votează proiectele. PNL Bucureşti are doar rol de coordonare, nu poate impune decizii filialelor, indiferent de sector. Eu i-am zis şi domnului Burduja, şi colegilor de la Sectorul 1: votaţi-i proiectele şi ieşiţi în public şi explicaţi ce nu merge, pentru că o transformăm în victimă competentă şi nu este cazul. Din punctul meu de vedere, nu ştiu dacă mai pot face ceva…”, a spus Ciucu.

Liderul PNL Bucureşti a mai spus că s-a întâmplat să stea şi până la ora 1,00 noaptea pe Zoom, cu reprezentanţii USR şi PNL Sector 1, pentru „a-i aduce la acelaşi numitor comun”, dar că şi-a dat seama că „din păcate, e un caz pierdut”. El a adăugat că a depus „un efort susţinut” timp de trei luni, alături de preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, „pentru a salva” situaţia de la Sectorul 1.

„Orice discutam, orice negociere, a doua zi după ce se lua decizia, nu se întâmpla. (…) O atitudine extrem de conflictuală, permanent întreţinută, în toate direcţiile (…) şi o zic cu mâhnire, pentru că sunt cu USR la coaliţie în Sectorul 6. Şi funcţionează foarte bine şi la Consiliul General, şi la Sectorul 2”, a adăugat el.

Reacția lui Clotilde Armand

În replică, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, i-a dedicat primarului Ciprian Ciucu o lungă postare pe Facebookîn care i-a cerut lui Ciucu să își vadă de propria administrație și să nu își mai dea cu părarea despre primăria celorlalți. Ea l-a acuzat că stă în poziție de ghiocel și execută ordinele, este frustrat și neputincios și nu are niciun cuvânt de spus în fața fiului lui Burduja sau al fiului lui Dinu „Vamă” Gheorghe.

„Mai spune șeful PNL București că eu mă cert cu toată lumea și este o stare de conflict în Sectorul 1. Ai dreptate Ciprian. Mă cert cu toți cei care au tupeul să vină acum în fața oamenilor după ce au furat bani de la Primăria Sectorului 1. Iar în partidul tău sunt destui.

Este trist să te văd că ai ajuns să folosești exact argumentele șefilor tăi. Da, șefii PNL din vârful statului în fața cărora tu stai în poziție de ghiocel și execuți ordinele. Este foarte trist să văd decăderea ta morală și faptul că nu ești în stare să faci reforme administrative adevărate – le faci doar la televizor, acolo unde partidul tău aruncă cu mii de euro din bani publici ca să linșeze adversarii politici.

Tu faci doar alianțe cu cei pe care în trecut îi acuzai că sunt corupți. Este foarte trist să te văd atât de frustrat și neputincios în fața celor care conduc cu adevărat PNL București. Pentru că tu nu o faci. Să fim serioși.

Când trebuia să ne ajuți aici în Sectorul 1 și să-ți calmezi colegii pentru că nu votează bugetul și proiectele de investiții dacă nu sunt plătite toate facturile Romprest s-a văzut că nu ai nici un cuvânt de spus în fața fiului lui Burduja sau al fiului lui Dinu „Vamă” Gheorghe. Adică încurajai șantajul lor împotriva mea prin neimplicare.

Îmi pare rău că nu ratezi nicio ocazie să-l ataci public pe primarul general Nicușor Dan și pe mine cu toate că amândoi ne abținem cu greu să nu-ți răspundem la aceste atacuri puerile sau să-ți suportăm ifosele și sfătoșenia”, a scris Clotilde Armand.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *