Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a afirmat joi, după ce premierul Nicolae Ciucă a declarat că îl așteaptă la o discuție pe marginea declarațiilor sale privind necesitatea ca Ucraina să negocieze cu Rusia, că „este o montură useristă”. Intervenția telefonică a ministrului, la TVR INFO, s-a încheiat brusc când realizatoarea l-a întrebat dacă este de părere că i se va cere demisia.

„O să discut (cu premierul n.r.). Mă uit la declarații pe care le-a făcut și președintele Macron și alți reprezentanți ai NATO – despre calea diplomatică, care nu este niciodată o cale care să fie dată deoparte. Este singura posibilitate diplomația de a opri violențele și conflictul”, a declarat Vasile Dîncu, la TVR INFO.

„Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă – aceea de a lupta, de a lupta până la capăt, dar că noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă”, a adăugat ministrul. Vasile Dîncu s-a arătat contrariat de felul în care au evoluat lucrurile.

Vasile Dîncu s-a arătat contrariat de felul în care au evoluat lucrurile.

„Nu înțeleg deloc de ce această montură s-a făcut la București și a fost pusă în această cheie, încât președintele și premierul au răspuns”, a afirmat acesta. „Sigur că vom avea discuții. Cu siguranță că o să discutăm lămuritor asupra acestei teme, dar cred că este o idee care mi se pare normală. Este o idee pe care o auzi în fiecare zi dacă citești revista presei, ca să spun așa. E o montură usristă și liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspunde mai ales așa”, a adăugat el.

„Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment”, a mai spus Dîncu. Când a fost întrebat dacă crede că îi va cere cineva demisia, convorbirea s-a încheiat brusc. Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat marți despre declarațiile ministrului Apărării Vasile Dîncu, care a spus că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”. „Unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei”, i-a transmis Iohannis ministrului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *