Cîțu mesaj video pentru vaccinare. A publicat un videoclip
Cîțu mesaj video pentru vaccinare. A publicat un videoclip

Cîțu mesaj video pentru vaccinare. Premierul Florin Cîțu a publicat un videoclip în care îndeamnă populația să continue să se vaccineze, spunând că aceasta este singura cale prin care toate restricțiile să fie ridicate mai devreme decât era prevăzut și să revenim cu toții la normalitate.

 

Campania de vaccinare este a noastră, a tuturor. Ne vaccinăm în continuare”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu, în mesajul care însoțește videoclipul, potrivit B1TV.

Cîțu mesaj video pentru vaccinare. Revenirea României la normalitate a început oficial în 15 mai, când au fost relaxate restricții precum obligativitatea de a purta mască în aer liber și carantina de noapte. Între timp, în țara noastră, au avut loc și primele evenimente culturale cu public după o lungă pauză, sub forma unor evenimente-pilot, iar pe 22 mai suporterii vor reveni pe stadion, pentru finala Cupei României.

La momentul relaxării, premierul Florin Cîțu declara că „riscul rămâne în societate”, ocazie cu care pleda pentru continuarea campaniei de vaccinare și afirma că de ea depinde materializarea următoarelor etape de relaxare.

Am făcut un pas important acum, mai devreme decât estimasem, deci lucrurile merg bine, dar să nu credem că a trecut. Trebuie să continuăm să mergem să ne vaccinăm. Este foarte important să înțelegem, am reușit să luăm această măsură mai repede pentru că ne-am vaccinat, românii au înțeles să se vaccineze. Dacă vrem să avem și celelalte etape, să se întâmple, trebuie să continuăm această campanie de vaccinare Riscul rămâne în continuare în societate, iar dacă vrem să avem următoarele etape de relaxare, trebuie să ne vaccinăm. Suntem astăzi aici pentru că am avut succes cu această campanie de vaccinare. Dacă nu aveam succes, nu eram astăzi aici. Când am avansat 1 iunie, repet, lumea a spus că sunt prea optimist, dar eu am luat în calcul răspunsul românilor, dorința românilor de a reveni la normalitate, deci ele sunt legate, aceste lucruri. Vrem să revenim la normalitate, trebuie să ne vaccinăm. Altfel, va fi mai grea această revenire la normalitate”, spunea Florin Cîțu.

Campania de vaccinare a debutat în 27 decembrie 2020, iar de atunci și până marți seară, în România, au fost administrate peste 6,93 milioane de doze din cele patru vaccinuri anti-COVID-19 autorizate la nivelul UE. Astfel, au fost vaccinate aproape 4 milioane de persoane, dintre care circa 2,93 milioane au primit inclusiv rapelul, arată cele mai recente date oficiale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *