paul stanescu

Războiul politic este anunțat de PSD, sau, mai degrabă, „un mare război politic”. Secretarul general al PSD Paul Stănescu transmite, într-un comunicat de presă, că PSD îl va declanșa „pentru apărarea intereselor românilor”, dacă premierul Florin Cîțu și reprezentanții guvernului nu vor discuta cu social democrații Planul Național de Redresare și Reziliență.

Stănescu susține că premierul Florin Cîțu „bate la ușa” primarilor PSD pentru a-i convinge să susțină campania de vaccinare, pentru că vrea să își îndeplinească planul de 5 milioane de români vaccinați, „fiind strâns cu ușa”. Secretarul general al PSD este nemulțumit că dialogul cu primarii partidului are loc fără un dialog cu liderii PSD.

Campania de vaccinare a devenit o nouă vânătoare a succesului, o competiție politică. Fiind strâns cu ușa de îndeplinirea planului de 5 milioane de români vaccinați, vrea cu orice preț un trofeu. Așa a ajuns la concluzia că și primarii PSD ar fi buni la ceva. După ce au fost ignorați atâta timp, în toată această perioadă, bate la ușa lor, dar prin cea din dos, fără să aibă un dialog cu PSD. Dacă nu a înțeles nici până acum cu aroganța sa prezidențială că cel mai mare partid din România, cel care a câștigat alegerile parlamentare, care are cei mai mulți aleși locali și parlamentari, nu poate fi ignorat, înseamnă că suferă de miopie politică gravă”, transmite Stănescu, citat de Digi24.

Războiul politic anunțat de PSD. Paul Stănescu spune PSD a propus de mai multe ori Guvernului „un efort politic comun” pentru lupta cu pandemia, dar social democrații au fost refuzați. Acum, Stănescu amenință cu „un mare război politic”, dacă PSD nu va fi consultat în elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

PSD a propus de mai multe ori Guvernului să lupte cu pandemia umăr la umăr, într-un efort politic comun. Le-am întins mâna din respect pentru români și sănătatea lor, dar Iohannis și liberalii lui au refuzat. Așteptăm dialogul privind PNRR, dar dacă aroganța lor incompetentă îl va bloca, vom declanșa un mare război politic pentru apărarea intereselor românilor. Nu-i vom lăsa pe liberali și useriști să facă harcea-parcea PNRR-ul, pentru că așa cum am mai spus, nu este al lui Cîțu și al camarilei lui din Guvern, ci al românilor”, spune liderul PSD.

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că în această săptămână va avea o întâlnire la Guvern cu președintele PSD Marcel Ciolacu pentru a discuta pe tema PNRR.

Am vorbit la telefon cu Marcel Ciolacu săptămâna trecută și ne vom vedea, sper, săptămâna aceasta, la guvern, o să îi fac o invitație oficială să discutăm puțin pe tema PNRR-ului”, a spus premierul Cîțu la Parlament.

Marcel Ciolacu anunțase încă de vineri că a fost sunat de Florin Cîțu pentru a stabili o întâlnire la care să fie discutate proiectele din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *