Image default
Actualitate

Cîțu spune că s-a ținut de toate promisiunile pe care le-a făcut

Florin Cîțu spune că s-a ținut de toate promisiunile pe care le-a făcut. Ministrul Finanțelor Publice vorbește despre criza economică.

“Am promis o politică fiscală prudentă, responsabilă și neinflationista pe termen lung. Am reușit până acum. Criza economică a însemnat cheltuieli mai mari de la buget pentru TOATE țările. TOATE deficitele bugetare au explodat. Totuși, Romania are cea mai mica creștere e deficitului bugetar față de estimarea inițială.”, spune el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cîțu prezintă beneficiile politicii fiscale prudente. “Beneficiile pentru TOȚI românii ale politicii fiscale prudente pe care am implementat-o din primul moment:- cel mai mic necesar al împrumuturilor pentru a acoperi deficitul bugetar. Polonia de exemplu trebuie să împrumute ÎN PLUS în 2020 9.3% din PIB. Este ENORM. – spațiu de manevră mai mare în 2021 daca aceasta criza economica și de sănătate se prelungește – presiunea mai mica pe dobânzile și veniturile bugetare viitoare (presiune mai mica asupra finanțelor generațiilor viitoare) . Da, v-am spus că sunt prudent. – presiune redusă pe creșterea prețurilor în viitor – efect redus al eliminării sectorului privat prin intervenția prea mare a statului în economie. Economia liberala se dezvolta cu un sector privat puternic si majoritar in economie.”, continuă acesta.

Ministrul Cîțu (PNL) are încredere că lucrurile se vor schimba în bine. “Dar cel mai important lucru este să reușim. Cu un efort bugetar mult mai mic decât restul țărilor din UE, revenirea economică din trimestrul III și evitarea recesiuniii tehnice. A fost obiectivul meu din primul moment și va spun ca reușim.”, încheie el.

 

Related posts

Florin Cîțu îi dă replica lui Vlad Voiculescu: „Nu poți să sancționezi medici dacă vaccinează pentru că a rămas o doză în plus”

Andrada Ionescu

Plata impozitului pe venit ar putea fi amânată pentru persoanele fizice. Nu însă pentru toată lumea, a explicat ministrul finanțelor, Florin Cîțu

Care sunt prioritățile lui Florin Cîțu, imediat după anunțul nominalizării pentru funcția de premier

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment