Alegerile se pot desfășura în siguranță pe 27 septembrie crede Orban
Alegerile se pot desfășura în siguranță pe 27 septembrie crede Orban

Alegerile se pot desfășura în siguranță dacă numărul infectărilor cu coronavirus se va menține la același nivel, a spus premierul Ludovic Orban, care apreciază că autoritățile sanitare au reușit să oprească creșterea numărului de cazuri.

Numărul cazurilor noi s-a stabilizat la aproximativ 1.200, zilnic, în ultimele săptămâni, potrivit datelor comunicate de autorități.

„Am reușit să oprim creșterea. Creșterea e extrem de mică a numărului de cazuri și putem observa că există o limitare clară a răspândirii infecțiilor. (…) La nivelul actual de cazuri zilnice, se pot organiza alegerile iar odată cu adoptarea regulilor nu există niciun fel de probleme în ceea ce privește desfășurarea alegerilor”, a declarat Ludovic Orban.

Alegerile locale vor avea loc în România pe 27 septembrie.

Alegerile se pot desfășura în siguranță. Premierul a argumentat că au fost și alte țări care au organizat alegeri și că acest lucru nu a dus la creșterea numărului de cazuri.

„Sunt țări care și-au organizat alegerile, Polonia, Croația, și unde organizarea alegerilor nu a dus la o creștere a numărului de infectări”, a precizat Ludovic Orban.

Alegerile locale vor costa 966.263.000 de lei. Este de remarcat însă că sumele plătite pentru alegeri au crescut de aproape trei ori față de precedentele alegeri locale. În 2016, Guvernul a alocat 350 de milioane de lei în acest scop.

Alegerile parlamentare din 2016 au avut un buget de 224.488.000 lei, iar alegerile europarlamentare din 2019 au costat 252.732.000 de lei

La alegerile prezidențiale de la finalul anului trecut, suma alocată a fost de 589.698.000 de lei

Ministerul de Interne primește cea mai mare parte din suma de la buget alocată alegerilor – 864.844.000 de milioane de lei. Peste 60 de milioane de lei merg la STS, Ministerului Sănătății îi sunt alocate aproape 20 de milioane de lei. ANI și CNSAS vor primi și ele, în total, peste 4,5 milioane de lei.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul