ciuca

Premierul Nicolae Ciucă spune că nu s-a discutat în coaliţia de guvernare despre suprataxarea marilor afaceri începând de anul viitor. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, ar dori supraimpozitarea companiilor cu cifra de afaceri de peste 100 milioane de euro.

Întrebat dacă anul viitor în România va fi introdusă o taxă de solidaritate, aşa cum a propus Ciolacu, premierul a răspuns:

„Tocmai a fost publicat Codul fiscal, ca atare pentru anul viitor funcţionează acest Cod fiscal. Cu domnul Ciolacu nu comunicăm prin televiziune, aţi văzut, avem o comunicare foarte bună. Nu am discutat problema acestei taxe. Este pentru mine un element pe care nu l-am discutat şi trebuie să vă spun adevărul”, relatează Agerpres. Ciolacu a spus miercuri că nu îşi schimbă părerea şi crede în continuare că este nevoie de supraimpozitare, cu caracter temporar, a marilor afaceri de peste 100 de milioane de euro. „Sunt în jur de 320 de mari companii în România, cu cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro, iar acestea plătesc în medie cam 0,8% din impozit pe profit, adică mai puţin de acel 1% pe care îl achită microîntreprinderile româneşti. Această situaţie nu poate reprezenta un mediu de afaceri concurenţial şi echitabil, de aceea, în ciuda opiniilor dure ale unor analişti sau oameni de afaceri, eu nu îmi schimb părerea că este nevoie de supraimpozitare, cu caracter temporar, a marilor afaceri, de peste 100 de milioane de euro. Dacă ar exista acest curaj politic pentru o asemenea soluţie am avea fonduri suplimentare pentru domenii cruciale precum Educaţia şi Sănătatea. Rămân consecvent şi cred că ar fi corect, pe o perioadă limitată de timp, până trec toate aceste crize, să venim cu o astfel de abordare de impozitare a marelui capital”, a spus Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *