Direcția de Sănătate Publică (DSP) București a evaluat șase centre de vaccinare situate în sectorul 6 al Capitalei. Primarul sectorului 6 spune că cinci dintre acestea aparțin unor centre de sănătate/policlinici private și unul aparține Primăriei.
„Așteptăm să fie validate. Astăzi am fost la centrul de vaccinare organizat de către noi ca să mă asigur că totul este în regulă (frigidere, spații, chiuvete mobile etc.). Așteptăm ca STS și DSP să aducă echipamentele care țin de ei, noi suntem pregătiți”, a precizat primarul Ciprian Ciucu.
Totodată, Ciucu a spus că „Drumul Taberei nu este acoperit, în rest sectorul stă relativ bine. Noi am oferit soluții și pentru Dr. Taberei. Acum trimit o adresă la DSP București prin care le solicit încă două centre de vaccinare pentru Dr. Taberei. Avem, totuși, cca. 390.000 de locuitori în Sectorul 6, iar un număr de doar 6 centre cu 35 de puncte de vaccinare mi se pare cam puțin.”
Potrivit primarului sectorului 6, centrele de vaccinare din acest sector sunt următoarele:
– Centrul Medical DORIS (Militari/Iuliu Maniu) – 8 puncte de vaccinare;
– Sanamed Hospital (Calea Plevnei) – 6 puncte;
– Spitalul Wellborn Militari (Militari) – 6 puncte;
– Clubul Seniorilor Mihai Eminescu (Calea Plevnei) – 6 puncte;
– Snador (Militari) – 3 puncte;
– Medicover (Bd. Preciziei) – 6 puncte.

200 de puncte de vaccinare în București

Șefa DSP București, Oana Nicolescu, a declarat, pentru G4Media.ro, că în Capitală vor funcționa aproximativ 200 de puncte de vaccinare anti-COVID. Cele mai multe vor fi organizate la Romexpo, Circul Metropolitan, Palatul Copiilor, în mall-uri și spitale.

Potrivit G4Media.ro, Nicolescu spune că toate centrele de vaccinare vor trebui să fie avizate și funcționale până pe 15 ianuarie. În fiecare centru vor exista mai multe puncte de vaccinare, în funcție de mărimea locațiilor.

Cele mai mari centre din București sunt:

Sectorul 1

– Centrul expozițional Romexpo

Sectorul 2

– Circul Metropolitan București

– Spitalul Colentina

Sectorul 3

– Spitalul de Urgență Floreasca

– Gral Medical

– Spitalul Colțea

Sectorul 4

– Grand Arena Mall

– Palatul Copiilor

Sectorul 5

– Liberty Center Mall

Sectorul 6

– Clubul Seniorilor Mihai Eminescu

– Centrul medical Doris

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.