Cetățenii și firmele din sectorul 5 riscă amenzi usturătoare dacă nu curăță zăpada și țurțurii.

După ninsorile din ultimele zile, Primăria sectorului 5 a transmis somații către persoanele fizice și juridice.  Primarul Cristian Piedone POPESCU le reamintește acestora că au obligația să îndepărteze țurțurii de gheață formați la nivelul acoperișului imobilului/construcției. De asemenea, trebuie să curețe zăpada depusă și gheața formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea, a sediilor de firme, curților și terenurilor deținute. Aceste operațiuni trebuie efectuate în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii. Astfel, traficul pietonal se va desfășura în condiții normale.

În cazul imobilelor în care la parter funcționează societăți comerciale, magazine sau prestatori de servicii, acestea au obligația de a îndepărta zăpada și țurțurii. Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează astfel:

– pentru persoanele fizice cu amendă contravențională de la 200 lei la 500 lei;

– pentru persoanele juridice cu amendă contravențională de la 500 lei la 2.000 lei.

Totodată, primarul Sectorului 5, Cristian Piedone POPESCU face apel la spiritul civic al cetățenilor. Acesta a transmis că „Poliția Locală nu va aplica sancțiuni la prima abatere, ci va da avertismente. În cazul în care persoanele fizice și juridice nu vor respecta normele mai sus menționate nici după avertisment, se va recurge la amenzi.”

Luni, primarul sectorului 5 anunța că sunt disponibile 64 de utilaje care vor acționa permanent. În plus, în depozitele operatorului Salubrizare Sector 5 există peste 10.000 de tone de sare.

„Am anunțat toți directorii responsabili de deszăpezire, dar și viceprimarii, că din 90 în 90 de minute vom avea comandament de iarnă la Primăria Sectorului 5. Mă voi asigura personal că străzile de pe raza sectorului sunt deszăpezite, inclusiv cele secundare, dintre blocuri”, a precizat Piedone.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *