Image default
Actualitate

Primăria sectorului 5: Piedone majorează salariile

În penultima zi a anului, Piedone majorează salariile. În acest scop, primarul sectorului 5 a convocat ședința extraordinară a Consiliului local, miercuri, 30 decembrie.

Potrivit convocatorului, Cristian Popescu Piedone vrea să rectifice bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020. De asemenea, vor fi votate salariile de bază ale angajaților primăriei sectorului 5.

În plus, Piedone vrea să anuleze creanțele fiscale mai mici de 40 de lei, aflate în sold la data de 31.12.2020. Și asta, deoarece cheltuielile de executare silită împotriva debitorilor ar fi mult mai mari decât sumele recuperate.

Șefii din Primăria sectorului 5  – salarii de bază de până la 15.000 de lei

Conform proiectului de hotătâre, cel mai mare salariu de bază din cadul aparatului de specialitate al primarului sectorului 5 va fi de 12.867 lei. Este vorba despre persoanele care vor ocupa funcțiile de secretar de sector, director general și director general adjunct. Același salariu este valabil pentru arhitectul șef și directorii executivi. Tot atât vor câștiga directorul executiv al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 și adjunctul său.

Administratorul public va avea salariul de bază de 15.432 de lei.

Faptul că Piedone majorează salariile este o veste bună și pentru polițiștii locali. Astfel, un polițist local va avea salariul de bază cuprins între 2.319 (debutant) și 7.426 de lei.

Consilierii locali PNL și USR-PLUS, nemulțumiți

Rămâne de văzut cum vor reacționa consilierii PNL și USR-PLUS la documentle inițiate de Cristian Popescu Piedone.

Pe 17 decembrie, consilierii USR-PLUS și PNL Sector 5 au boicotat ședința Consiliului Local în care primarul Piedone a suplimentat cu 200 de posturi organigrama primăriei și au fost aleși viceprimarii. Este vorba despre Melnic Constantin (PSD) și Nicolaidis Mircea (PPU).

Din cele 27 de mandate de consilier local din sectorul 5, PSD a obținut zece, PPU – patru, PNL – șase, USR-PLUS – cinci și PMP – 2.

Deși PNL, USR-PLUS și PMP au avut mai multe voturi la alegeri, după redistribuire PSD și PPU au obținut mai multe mandate de consilieri locali.

 

 

Related posts

Destituiri în masă la Salubrizare Fapte 5 S.A.

Andreea Cristescu

Cristian Piedone, primarul condamnat în dosarul COLECTIV, gafă de proporții la depunerea jurământului: “Aștept cu nerăbdare să începem proiectele pentru sectorul 4… pardon, 5”

Andrada Ionescu

Taxele și impozitele pot fi plătite online

Andreea Cristescu

4 comments

Taxele și impozitele pot fi plătite online - Lumea Politică 6 ianuarie 2021 at 10:50

[…] se înregistrează și este evidențiată imediat în sistemele DGITL Sector 5. Locuitorii Sectorului 5 au la dispoziție astfel de stații de plată și în numeroase supermarketuri de pe raza […]

Reply
Sectorul 5: sancțiuni dacă nu cureți zăpada și țurțurii - Lumea Politică 13 ianuarie 2021 at 10:41

[…] zile, Primăria sectorului 5 a transmis somații către persoanele fizice și juridice.  Primarul Cristian Piedone POPESCU le reamintește acestora că au obligația să îndepărteze țurțurii de gheață formați la […]

Reply
Piedone: Depozitele Economat Sector 5 SRL, un fel de grota lui Aladin - Lumea Politică 14 ianuarie 2021 at 14:28

[…] sectorului 5 a vizitat depozitul Economat Sector 5 din Jilava. Cristian Popescu Piedone a descoperit că acolo sunt bunuri în valoare de zeci de milioane de […]

Reply
- Lumea Politică 26 ianuarie 2021 at 20:37

[…] sectorului 5 a vizitat depozitul Economat Sector 5 din Jilava. Cristian Popescu Piedone a descoperit că acolo sunt bunuri în valoare de zeci de milioane de […]

Reply

Leave a Comment